Talida Tolnai a aparat extraordinar cu doar cateva secunde inainte de finalul partidei, iar Oltchim a castigat dramatic, scor 21-20, partida cu Buducnost, prima din cadrul Grupei Principale a Ligii Campionilor. Anja Andersen a debutat cu o victorie pe banca campioanei Romaniei, in timp ce Cristina Neagu a avut o evolutie mult sub asteptari (nu a reusit nici macar un gol).

Talida Tolnai Foto: AGERPRES

Campioana Romaniei a condus ostilitatile inca din primele minute ale disputei de la Valcea, dar Buducnost a ramas mereu aproape pe tabela (la un gol sau cel mult doua). Ozel a fost motorul echipei in prima repriza, conducatorul de joc din Turcia reusind trei goluri si alte faze importante, in timp ce Valentina Elisei a fost cea mai importanta marcatoare (4 reusite pana la pauza).

Buducnost a condus o singura data, in minutul 24, dar Oltchim a avut puterea sa revina si sa conduca la pauza cu 13-12. Demn de mentionat este faptul ca Neagu nu a marcat niciun gol in primele 30 de minute.

A doua repriza a fost una extrem de echilibrata, cea mai mare diferenta de pe tabela fiind de doua goluri. La scorul de 15-15, au fost minute bune in care niciuna dintre echipe nu a reusit sa marcheze. Pe fondul unei caderi a valcencelor, Buducnost a condus cu 17-15, dar reusitele lui Ozel si Ardean au readus-o pe Oltchim in joc.

Finalul a fost unul dramatic, Valcea impunandu-se cu 21-20 dupa ce Talida Tolnai a inchis poarta cu doar cateva secunde inainte de finalul disputei. Campioana Romaniei s-a prezentat destul de bine in aparare (au fost agresive), dar a avut un joc mai putin reusit in faza de atac. Din pacate, Cristina Neagu a avut o partida destul de slaba, cea mai buna jucatoare din 2010 nereusind nici macar un gol duminica seara.

Au marcat: Elisei (8), Ozel (5), Puscasu (3), Pidpalova (2),Manea, Maier, Fiera.

"Le multumesc tuturor ca au fost alaturi de noi. Este extraordinar ca am debutat cu o victorie, acest succes inseamna foarte mult pentru noi. Am avut si multe greseli, dar Anja ne-a sustinut mereu" - Talida Tolnai (Digisport).

"Simteam ca nu se mai termina meciul, a fost foarte greu. Anja Andersen este un pedagog extraodinar, ne-a incurajat si atunci cand am gresit. Cred ca am aratat altfel in aceasta seara" - Valentina Elisei (Digisport).

Clasament:

1 Krim 2 puncte (30-26)

2 Oltchim 2 (21-20)

3 Buducnost 0 (20-21)

4 Itxako 0 (26-30).

Grupa I Principala:

Krim Mercator - Itxako 30-26

Oltchim - Buducnost 21-20

Urmatoarele partide:

12 februarie/ Itxako - Oltchim

13 februarie/ Buducnost - Krim Mercator.