Antrenoarea daneza Anja Andersen a preluat banca tehnica a echipei de handbal feminin Oltchim Ramnicu Valcea, fosta jucatoare a nationalei Danemarcei inlocuindu-l pe tehnicianul maghiar Peter Kovacs. Joi seara, Andersen a condus primul antrenament, apoi a semnat un contract pe 4 luni, cu drept de prelungire.

Primul meci al Oltchim-ului cu Anja pe banca se va produce duminica seara, cand handbalistele din Valcea vor primi replica lui Buducnost Podgorica, in grupa principala din Champions League. "Sunt o admiratoare a handbalului din Romania si au mai fost discutii sa vin la Valcea. Acum, s-au si concretizat. Oltchim are potential sa castige Liga Campionilor", a spus Anja Andersen, joi seara.

Ca jucatoare, Anja Andersen (42 de ani) a devenit campioana europeana, mondiala si olimpica alaturi de nationala Danemarcei, fiind desemnata si cea mai buna jucatoare a lumii in 1997. Ca antrenoare, Andersen a castigat de trei ori Liga Campionilor, cu formatia Slagelse, in sezoanele 2003/2004, 2004/2005 si 2006/2007. Ultima echipa pe care tehniciana daneza a antrenat-o a fost FCK Handboll Copenhaga.