Proiectul "Handbal cu zambetul pe buze”, initiat de catre echipa de handbal masculin CSM Bucuresti, continua cu succes, promovand handbalul in vederea atragerii tinerilor si a elevilor catre sport. Miercuri s-a desfasurat cel de-al doilea eveniment al campaniei, CSMB, cea mai tanara echipa din liga nationala de handbal, intalnind elevii Scolii nr. 88.

CSM Bucuresti, alaturi de elevii Scolii nr. 88Foto: CSMB

“Handbal cu zambetul pe buze” este un proiect care vrea sa dea sportului si handbalului o alta fata. Echipa de handbal masculin a CSMB incearca pe aceasta cale sa se apropie cat mai mult posibil de tineri, pentru a transmite mai departe un mesaj in care crede cu tarie: miscarea inseamna sanatate.

Cel de-al doilea eveniment al campaniei „Handbal cu Zambetul pe buze” a fost meciul amical cu Scoala nr. 88 din Bucuresti. Miza meciului a fost una importanta: sa salvam sportul scolar! Scorul final: 27 la 27. Cum sportul a devenit materie optionala pentru multi dintre elevi, jucatorii CSM Bucuresti incearca sa ii faca pe acestia sa inteleaga ca miscarea si exercitiile fizice sunt esentiale pentru un corp sanatos.

“Ne face mare placere se ne implicam in genul acesta de evenimente. Fiecare dintre noi stie ce inseamna sportul: spirit de echipa, spirit competitiv, disciplinare si responsabilizare sau, chiar daca nu il practicam de performanta, miscarea inseamna sanatate si longevitate. Sportul continua sa dea exemple pozitive si cred ca toata aceasta cultura pe care o dezvoltam pentru sport, se deprinde inca din scoala sau, mai bine zis, din curtea scolii. M-am simtit foarte bine la meci si mi-au placut mult adversarii, tocmai de aceea m-am si alaturat lor”, a declarat Iulian Stamate, pivot al CSMB si al echipei nationale a Romaniei, care in repriza a doua a schimbat taberele si a jucat pentru Scoala 88.

“Jucatorii Scolii 88 au fost insotiti de colegi, familie si prieteni, care i-au sustinut, astfel ca atmosfera meciului a fost foarte placuta. Mai mult decat atat, meciul a fost arbitrat de Ana Maria Duta, arbitru international la mondialele feminine din 2009 si la Campionatul European din 2010, din Danemarca, deci a fost si oficial. Intreaga echipa a CSM Bucuresti a fost prezenta la eveniment si s-a aratat inca de la inceput deschisa la aceasta initiativa. Suntem oameni de sport si intelegem care sunt beneficiile lui asupra organismului si a mintii. Ne implicam cu totii in aceste actiuni si speram sa dam un exemplu pozitiv si sa atragem in campania noastra si alte cluburi”, a declarat dl. Bogdan Vasiliu, Team Manager.

“Nu toti copiii au acces la informatie si in mod sigur nu toti inteleg ce inseamna sportul pentru un organism sanatos. Sportul te ajuta sa iti dezvolti mintea, dar si sa iti formezi caracterul, invatandu-te sa iti respecti coechipierii si adversarii, dar si sa te disciplinezi. Plus de asta, sportul continua sa dea exemple pozitive si pentru asta incercam sa salvam sportul scolar si ne implicam in aceasta campanie sociala”, spune dl. Dragos Dobrescu, antrenorul echipei.