Gheorghe Hagi a pierdut procesul intentat de arbitrul Erol Ersoy, tehnicianul lui Galatasaray Istanbul fiind nevoit sa plateasca daune morale de 15.000 de lire turcesti (6.800 de euro), dupa ce in 10 martie 2001 l-a scuipat pe arbitrul respectiv, in timpul unui meci din campionatul Turciei, informeaza presa turca.​

Gheorghe Hagi Foto: Rompres

Incidentul dintre Hagi si arbitrul Erol Ersoy s-a petrecut la meciul din martie 2001, dintre Galatasaray si Genclerbirligi, din campionatul Turciei. Jucator al lui Galatasaray, Hagi s-a enervat in momentul in care arbitrul a anulat un gol al unui coechipier, protestele sale aducandu-i un cartonas galben. Jucatorul roman a continuat sa conteste decizia arbitrului, iar acesta l-a eliminat, aratandu-i un nou cartonas galben. Hagi a continuat sa-l insulte pe arbitru, si, potrivit acestuia, jucatorul roman l-a scuipat.

Dupa aproape zece ani de la acest incident, un tribunal din Turcia i-a dat castig de cauza arbitrului, Hagi fiind condamnat la plata a 15.000 lire turcesti. Hagi poate face recurs la aceasta decizie in termen de 15 zile.