Organizatorii celei de-a 45-a editie a finalei campionatului de fotbal american, Super Bowl, vor sa doboare recordul de audienta la meciul din 6 februarie si cum capacitatea stadionului din Dallas va fi limitata la doar 93.000 de locuri, vor fi vandute bilete si pentru locuri din afara stadionului.

Cowboys StadiumFoto: Agerpres

Super Bowl este unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale anului din intreaga lume si preturile pentru un loc pe stadion nu sunt deloc ieftine. Astfel pentru finala din acest an, ce va avea loc pe noul stadion al celor de la Dallas Cowboys, fanii vor trebui sa plateasca intre 600 dolari si 1.900 dolari.

Pentru ca organizatorii vor sa doboare recordul de audienta de la Super Bowl inregistrat in 1980 (103.985 persoane), vor taxa suporterii si din afara stadionului. Cum capacitatea stadionului va fi redusa la 93.000 de locuri pentru acest eveniment, NFL s-a gandit la o masura ciudata in viziunea suporterilor, urmand a vinde bilete in valoare de 200 de dolari pentru locuri in afara stadionului.

Doritorii vor sta pe iarba, in partea de est a stadionului, si vor privi meciul pe un ecran HD TV. Oferta este valabila pentru abonatii celor de la Cowboys si biletele pot fi achizitionate doar in pachete de cate patru. Pe langa cele patru bilete, fanii primesc patru programe ale meciului si patru esarfe.

Fanii si-au exprimat insa nemultumirea fata de aceasta practica a organizatorilor declarand ca pot privi meciul gratis la televizorul de acasa, intrebandu-se si cum se poate ca oamenii din afara stadionului sa fie inclusi in numarul spectatorilor de la Super Bowl.