Formatia de handbal feminin Viborg cauta intariri pentru a-si reveni la forma ce i-a adus in 2010 trofeul Ligii Campionilor. Eliminata din actuala editie a celei mai importante competitii inter-cluburi, echipa daneza o vrea pe cea mai buna jucatoare de handbal a Romaniei: Cristina Neagu.

Cristina Neagu Foto: AGERPRES

Viborg a transferat-o deja pe Yekaterina Andryushina, dubla campioana mondiala cu nationala Rusiei si castigatoare a medaliei de argint la Olimpiada din 2008, insa si-a aratat interesul si pentru Cristina Neagu, jucatoarea Oltchimului.

"Am fost afectati serios de accidentari anul acesta si echipa nu e la inaltime. Pentru a indeplini ambitiile sportive e evident nevoie de intariri. Ar fi minunat daca Neagu ar veni la Viborg. Este una din cele mai bune jucatoare din lume si a fost golgetera Campionatului European. Dar, de asemenea, cota ei de piata a crescut mult in ultimul timp, iar pentru foarte multi jucatori salariul este un factor motivant", a declarat Jakob Vestergaard, antrenorul echipei Viborg.

Viborg a purtat deja discutii cu agentul jucatoarei si potrivit unor zvonuri danezii ar fi dispusi sa ii ofere Cristinei Neagu un salariu anual de 300.000 de euro: "Ne-am facut cunoscuta dorinta de a o transfera si ea a spus ca ar fi interesant, dar nu e inca nimic concret", a adaugat tehnicianul danez.

Contractul Cristinei Neagu cu Oltchim expira in vara, insa jucatoarea nu s-a decis insa daca isi va prelungi intelegerea cu echipa valceana sau va alege sa se transfere in strainatate: "In vara termin contractul cu Oltchim. In momentul de fata nu pot sa spun nimic, nici ca plec, nici ca raman. Nu pot sa neg ca am primit oferte de la alte cluburi, ca au fost discutii, dar nu am luat inca o hotarare", a mentionat Neagu, intr-un interviu acordat gsp.ro.

Cristina Neagu, aleasa cel mai bun inter stanga si golgetera Campionatului European de handbal feminin, se afla in cursa pentru titlul de cea mai buna jucatoare de handbal a lumii, alaturi de muntenegreanca Bojana Popovic (Buducnost), Ludmila Postnova (Zvezda Zvenigorod), Grit Jurack (Viborg HK) si Katrine Lunde-Haraldsen (Gyor Audi ETO). Castigatoarea titlului va fi anuntata in 9 ianuarie.