Echipa de handbal feminin Oltchim Rm. Valcea a castigat a doua editie a "Memorialului Constantin Tita", turneu amical disputat pe durata a doua zile in Sala Sporturilor Traian din Ramnicu Valcea, la care au participat si HCM Baia Mare, HC Otelul Galati si HCM Roman. Elevele lui Peter Kovacs s-au impus in fata celor trei adversare, incheiand competitia cu maxim de puncte.

Oltchim, inca o victorie clara in campionatFoto: Agerpres

In prima zi a turneului, Otlchimul s-a impus cu 38-26 in fata echipei HCM Roman si cu 37-31 in fata celor de la HCM Baia Mare. Miercuri, valcencele au castigat si cel de-al treilea meci, cu Otelul Galati, scor 39-31. Cea mai buna marcatoare a Oltchimului de la acesta turneu a fost Iulia Curea, cu 17 goluri, urmata de Ionela Stanca, cu 15 goluri si de Patricia Vizitiu, cu 14 goluri.

Talida Tolnai, portarul ce a avut o evolutie extraordinara si la Campionatul European de handbal feminin 2010, a fost desemnata cel mai bun portar al Memorialului. Titlul de golgeter al turneului a revenit jucatoarei Otelului, Alina Braniste, care a punctat de 22 de ori. Luciana Marin, jucatoarea echipei HCM Roman, a primit titlul de cea mai tehnica jucatoare, informeaza sport365.ro.

Oltchim a castigat, anul trecut, prima editie a Memorialului Constantin Tita, invingand pe Universitatea Resita, HCM Baia Mare si Tomis Constanta

Clasament:

1. Oltchim 6 puncte

2. HC Otelul Galati 4p

3. HCM Roman 2p

4. HCM Baia Mare 0p