Nationala de handbal feminin a Romaniei a obtinut prima medalie din istorie la un Campionat European, dar echipa pregatita de Radu Voina a pierdut-o pe Ionela Galca Stanca, una dintre cele mai bune jucatoare ale tricolorelor. "A fost ultimul meu turneu final, ma retrag de la echipa nationala", a precizat pivotul care a inscris de 28 de ori la competitia recent incheiata.

Ionela Galca s-a retras de la nationala.Foto: AGERPRES

''A fost ultimul meu turneu final, ma retrag de la echipa nationala. Am deja o varsta, uzura deja se simte, nu mai pot face fata pe doua fronturi, la club si la echipa nationala. Doresc acum sa ma dedic mai mult familiei. Pot spune ca in finala mica am jucat ultimul meci la echipa nationala", a declarat Ionela Galca Stanca (pe aeroportul Otopeni) la revenirea de la CE.

De-a lungul carierei, Galca Stanca a cucerit doua medalii alaturi de prima reprezentativa a Romaniei: argint la Campionatul Mondial din 2005 (din Rusia) si bronz la Campionatul European din 2010 (din Danemarca si Norvegia).

Jucatoarea Oltchimului isi anuntase retragerea de la nationala inainte de CE, dar a cedat insistentelor si a jucat la competitia care s-a incheiat duminica (nr. 19 decembrie).

''Au fost meciuri grele, dar am reusit sa ne refacem dupa fiecare partida. Important este ca s-a terminat cu bine, am luat o medalie si nu am mai venit cu gustul acela amar de atatia ani de zile. Ne-a fost putin frica la final de meci, dar important e ca am castigat. Toata lumea si-a facut treaba, indiferent cat a jucat, toate au pus umarul pentru a obtine aceasta medalie, chiar si cele care nu au fost aici din cauza accidentarilor. Am gasit acum reteta succesului si speram ca de la an la an sa urcam mai sus'', a incheiat Ionela Galca Stanca (conform Agerpress).

Cu 28 de reusite, Ionela a fost a doua marcatoare a Romaniei la Campionatul European (dupa Cristina Neagu - 53 de goluri).