Romania s-a razbunat pe Danemarca pentru infrangerea din grupe si a castigat medalia de bronz la Campionatul European, invingandu-le pe daneze chiar in fata propriiilor suporteri, dupa un meci extraordinar, dar in acelasi timp incrancenat.

Tricolorele, pe podium la CEFoto: Agerpres

Declaratii dupa meci:

Oana Manea: "A fost o lupta crancena, ca un razboi. Le-am auzit ieri seara spunand ca vor sa ne boxeze si ne-am zis ca acelasi lucru trebuie sa il facem si noi. Aseara ne-am intalnit toate fetele si ne-am ridicat moralul una alteia, iar aceasta tactica se pare ca a dat roade". (TVR2)

Cristina Neagu: "A fost un meci incrancenat. Am vorbit si cu fetele inainte si am zis ca vrem sa ne luam revansa si sa le invingem in fata celor 12.000 de suporteri ai lor. A fost un meci greu si fizic si psihic. Am luptat cu tot sufletul. Suntem mai fericite decat daca am fi castigat finala mare". (TVR2)

Talida Tolnai: "In primul rand trebuie sa ii multumesc lui Dumnezeu pentru aceasta victorie. Am simtit cu adevarat ca fetele doresc sa castige. Am luptat ca o echipa si asta s-a vazut". (TVR2)

Radu Voina: "O finala mica la un campionat european inseamna mult astazi si cei care iubesc handbalul stiu asta. E bine ca fetele si-au revenit in 24 de ore. Bineinteles ca exista amaraciune dupa meciul de ieri, dar trebuie sa ne bucuram de aceasta medalie. Fetele s-au batut exemplar, pana la sacrificiu si merita felicitari". (TVR2)