Am trait periculos finalul de meci, dar a meritat. Romania a invins cu 23-21 pe Muntenegru si mai are o singura "batalie" de trecut inainte de semifinale. Partida cu Rusia, de joi, a devenit una de palmares dupa ce Spania a trecut cu 30-22 de echipa pregatita de Yevgeni Trefilov, iar Danemarca a depasit Croatia. Tolnai a inchis poarta, Neagu a fost din nou liderul din teren, iar apararea a suplinit unele lacune ale atacului. Tricolorele au trecut cu bine testul cu Bojana Popovic si compania, iar acum urmeaza intalnirile din careul de asi al Campionatului European...

Romania la CEFoto: ehf-euro.com

Vezi aici desfasurarea partidei Romania - Muntenegru:

Min 60/ Romania - Muntenegru 23-21

Au marcat: Galca, Neagu,

Romania a avut patru goluri avans cu 10 minute inainte de final. Tricolorele nu reusesc sa inscrie pret de mai multe minute, iar Muntenegrul se apropie pe tabela. Lazovic (55') este eliminata, iar Neagu inscrie de la sapte metri. Tricolorele nu profita de superioritatea numerica, iar adversarele joaca din ce in ce mai bine. Finalul a fost unul cu mari emotii, dar Romania s-a impus pana la urma cu 23-21.

Min 50/ Romania - Muntenegru 20-15

Au marcat: Manea, Neagu (2), Geiger,

Recital Tolnai - a aparat inca un sapte metri, iar Manea a punctat in faza urmatoare (ne-am distantat la patru goluri in minutul 41). Neagu, din nou imperiala, iar Muntenegrul cere time-out. Tabela arata 19-13 (45'), iar din pacate Bradeanu rateaza singura cu portarul advers.

Min 40/ Romania - Muntenegru 16-13

Au marcat: Nechita, Neagu, Ardean,

Muntenegru a avut primul atac, iar Tolnai a aparat superb in doua randuri (plus un sapte metri executat de Bojana Popovic). Tricolorele raman in continuare neinspirate in faza de atac, suntem salvati de un portar aflat intr-o zi mare.

Min 30/ Romania - Muntenegru 13-12

Au marcat: Geiger (3), Manea (2), Neagu (2),

Romania este fara solutii in atac, fara golurile Cristinei Neagu situatia ar fi fost extrem de grea. Muntenegru se distanteaza la doua goluri (22'), iar Oana Manea rateaza dintr-o situatie foarte buna. Radu Voina cere time-out si le zice elevelor sale ca nu joaca deloc pe extreme. Bradeanu si Elisei sunt neinspirate in doua actiuni, tricolorele gresesc mult prea mult, dar reusesc sa revina pe tabela si sa conduca la pauza cu 13-12.

Min 20/ Romania - Muntenegru 6-7

Au marcat: Neagu (3), Elisei

Romania inscrie destul de greu, Cristina Neagu ne salveaza in multe momente cu aruncarile ei deosebite. Mehmedovic este prima jucatoare eliminata dupa un fault dur la Fiera. Paraschiv este si ea eliminata (16'), iar adversarele rateaza un sapte metri. Am pierdut un avantaj de doua goluri pe tabela, iar jocul cu pivotul functioneaza destul de greu.

Min 10/ Romania - Muntenegru 2-2

A marcat: Neagu (2)

Tricolorele au avut primul atac, dar au ratat. Tolnai are primele interventii bune, iar scorul este deschis de Neagu. Romania se apara destul de bine, dar sufera in fata de atac. Se inscrie destul de greu, presiunea este una fantastica.

Romania: Tolnai (portar), Paraschiv, Chintoan, Han, Nechita, Neagu, Bradeanu, Stanca, Manea, Moldovan, Ardean, Soit, Fiera, Tivadar, Tolnai, Geiger.

Muntenegru: Vukcevic, Barjaktarovic, Milenkovic (portari), Miljanic, Radicevic, Jovanovic, Bulatovic, Kindl, Savic, Popovic, Markovic, Nikcevic, Lazovic, Mehmedovic, Knezevic.

Romania, rezultate la CE pana acum:

Romania - Spania 30-26

Danemarca - Romania 25-22

Romania - Serbia 40-28

Romania - Croatia 31-22

Romania - Muntenegru 23-21

Grupa I Principala:

1 Danemarca 8 puncte

2 Romania 6

3 Muntenegru 4

4 Rusia 2

5 Spania 2

6 Croatia 2.

Partidele zilei:

Romania-Muntenegru 23-21

Spania-Rusia 30-22

Danemarca-Croatia 31-19

Se disputa joi:

Romania-Rusia (17.45)

Spania-Croatia (19.45)

Danemarca-Muntenegru (21.45).

Primele doua clasate din grupele principale se vor califica pentru semifinale (se disputa pe 18 decembrie). De asemenea, echipele care se vor clasa pe primele trei locuri ale competitiei se vor califica direct pentru Campionatul Mondial din 2011.