Pentru a fi sigura ca va ajunge in semifinalele Campionatului European de handbal feminin, nationala Romaniei trebuie sa invinga in toate meciurile din Grupa I Principala. "Prima finala" pentru echipa lui Radu Voina va fi impotriva Croatiei. Partida de totul sau nimic pentru Neagu, Galca si compania va fi in direct pe Tvr2 si LiveText pe HotNews.ro de la ora 19.45.

Romania, in fata testului numit CroatiaFoto: AGERPRES

"Vom avea trei finale impotriva Croatiei, Muntenegrului si Rusiei. Stim ca va fi foarte greu si ca avem nevoie de cel mai bun joc al nostru pentru a ne impune. Adriana (nr. Nechita) a fost trista cand am anuntat-o ca nu va fi la turneul final, dar acum este incantata ca va juca la Campionatul European. Oricine poate invinge pe oricine" - Radu Voina, antrenor Romania.

"Ne-am pregatit foarte bine pentru aceasta partida si ne asteptam la o victorie. Am evoluat la un nivel inalt contra Muntenegrului, iar impotriva romancelor speram sa fie la fel. Aceasta partida poate fi o rampa pentru noi. Fetele vor sa se razbune" - Vladimir Canjuga, antrenor Croatia.

Partida Romania - Croatia se va disputa la Herning - "MCH Arena".

Romania: Talida Tolnai, Paula Ungureanu (Portari), Magdalena Paraschiv, Florina Chintoan, Roxana Han, Cristina Neagu, Aurelia Bradeanu, Ionela Stanca, Oana Manea, Ada Nechita, Ada Moldovan, Elisei Ardean, Oana Soit, Adina Fiera, Maria Tivadar, Melinda Geiger. Antrenor: Radu Voina.

Romania si Croatia, fata in fata

Ultima intalnire dintre Romania si Croatia a fost in luna noiembrie a acestui an, tricolorele impunandu-se cu 29-25 in cadrul turneului de la Paris. In noiembrie 2009, tot Romania a castigat, 28-26, intr-o competitie gazduita de Norvegia. De asemenea, la CE din 2008 (gazduit de Macedonia), Romania a trecut cu 36-33 de nationala Croatiei.

Clasament Grupa I Preliminara:

1 Danemarca 4 puncte

2 Rusia 2

3 Muntenegru 2

4 Romania 2

5 Croatia 2

6 Spania 0

Meciurile zilei:

Spania - Muntenegru (17.45)

Romania - Croatia (19.45) - Tvr2 direct

Danemarcat - Rusia (21.45)

Primele doua clasate din fiecare grupa se califica in semifinalele Campionatului European.