Publicul danez a ascultat indicatiile selectionerului nationalei de handbal feminin a Danemarcei si le-a huiduit pe tricolorele lui Radu Voina la fiecare atac, in cel de-al doilea meci al Grupei A de la Campionatul European. Nationala Romaniei a pierdut in fata gazdei cu 22-25, iar danezii multumesc publicului pentru presiunea pusa pe adversare, antrenorul danez promitand ca data viitoare ii va ajuta si el pe suporteri.

Danemarca - Romania, in finala mica la EuropeneFoto: Agerpres

Romania a fost invinsa joi seara de nationala Danemarcei, echipa in fata careia nu mai pierduse din 2002. "Jocul s-a rupt la 17-15 pentru noi. Acolo ne-am pierdut luciditatea. Nu inteleg de ce! Ne-am precipitat, nu am mai fost la fel de concentrate in atac, am facut prea multe greseli individuale. Le-am si spus sa dam drumul la pase pe extreme. Or, noi ne-am axat pe centru, acolo unde apararea daneza e foarte puternica", a explicat selectionerul Romaniei, Radu Voina, pentru gsp.ro.

In ceea ce priveste arbitrajul de joi seara, selectionerul nu a vrut sa comenteze: "Nu vreau sa comentez arbitrajul, dar au fost trei actiuni consecutive pe extrema stanga unde trebuia fluierat ceva. Nu stiu ce, ca poate nu ma pricep eu, dar aceste surori gemene din Marsilia prea au favorizat jocul dur al danezelor, le-au lasat sa faca orice".

"Nu e nimic pierdut. Ne aflam la mana noastra. Acum suntem obligati sa batem Serbia si sa nu mai facem pasi gresiti", a concluzionat Voina.

De partea cealalta, danezii sunt in al noualea cer dupa ce le-au invins pe romance. "Sunt foarte incantat. Cu acest meci am trecut marele test. Fetele au intrat pe teren cu gandul ca le putem invinge, au fost hotarate si au crezut ca lucrurile pot merge in favoarea lor", a declarat selectionerul Danemarcei, Jan Pytlick.

Tehnicianul danez i-a indemnat, inainte de meci, pe suporterii nationalei sa le fluiere pe romance la fiecare atac, sarcina de care fanii danezi s-au achitat cu brio. Presa daneza lauda publicul: "Au stat in picioare si au cantat. Au aplaudat atat de mult incat li s-au inrosit palmele si au huiduit echipa Romaniei cand aceasta avea posesia. Cei 6.476 de spectatori de pe Gigantium de joi seara au facut tot ceea ce antrenorul Jan Pytlick si jucatoarele au cerut. Au lasat deoparte fair-play-ul si au pus presiune pe adversarul Danemarcei".

Jucatoarele nationalei le-au multumit si ele spectatorilor: "A fost un public de nota 12. A insemnat foarte mult ca au huiduit si fluierat cand adversarele aveau mingea. Romancele nu mai puteau sa comunice si au inceput sa joace individual", a declarat Laerke Moeller.

"Fantastic. A fost pur si simplu uimitor. Nu am cuvinte sa-i laud destul - au fost incredibili. Al optulea jucator de pe teren", a mentionat si Karin Mortensen.

Selectionerul Pytlicka a promis ca data viitoare va ajuta si el publicul danez: "Publicul a pus multa presiune si promit ca ii voi ajuta si eu. Ar putea sa puna si mai multa presiune pe adversare".