"Razbunare", aceasta a fost reactia spaniolilor dupa ce echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a castigat meciul de debut la EURO 2010 din Danemarca, scor 30-26. Tricolorele, care in precedentele doua turnee internationale (EURO si Mondialul) au pierdut in fata Spaniei, au dat dovada de o determinare extraordinara.

Romania - Spania! Pe-aici nu se trece!Foto: Reuters

Radu Voina, selectionerul Romaniei: "A fost un debut dificil pentru ambele echipe. Le felicit pe fetele noastre, este un pas important pentru noi dar ramane doar atat. Peste 48 de ore avem un alt meci si trebuie sa incercam sa ne facem treaba pas cu pas". (Adevarul)

Cristina Varzaru: Am invins Spania, asa cum ne-am asteptat. Ne-am mobilizat, am dat totul pentru o victorie. Ne-am dorit enorm sa incepem cu o victorie. Chiar daca pierdeam mai aveam sanse, dar acum parca e mai bine. Apararea a fost extraordinara. In centru acolo, am fost de netrecut. De aici am dat drumul la contra-atacuri si la faza a doua. Toate meciurile sint dificile. Important e ca noi am inceput bine, am pus prima caramida la casa. Mai avem sapte ca sa cladim o casa frumoasa si trainica. Exista emotii, traim cu ele, dar cand incepe meciul nu le mai simtim. Daca noi jucam, nu ne temem de nimeni. Putem bate pe oricine". (gsp.ro)

Presa spaniola despre victoria Romaniei in fata vicecampioanei europene:

Marca: "Varzaru si Stanca pedepsesc Spania la Europene"

As: "Oboseala darama Spania in fata Romaniei. Intre Spania si Romania actuala diferentele sunt minime, chiar daca la ultimele doua turnee spanioloaicele le-au invins pe romance, care pentru debutul acestui Euro au fost mai motivate decat de obicei. Si a castigat Romania, cu o diferenta linistitoare ce nu se putea intui".

El Mundo Deportivo: "Spania, vicecampioana Europeana, s-a vazut intrecuta de o echipa a Romaniei ce s-a bazat pe Cristina Varzaru si Ionela Stanca pentru a castiga primul meci in Grupa A. Romancele, vicecampioane mondiale in 2005, fac primul pas in incercarea de a se reintoarce in elita, trebuind sa confirme asta in urmatorul meci cu principala favorita, Danemarca".

Publico: "Romania se razbuna pe Spania. Dupa ce au fost invinse de iberice in ultimii doi ani (la Mondial si Europene), romancele au intrat pe teren cu un mesaj scris cu cerneala invizibila pe fata: razbunare. Romania nu a iertat nicio greseala a Spaniei. Orice pierdere de minge a lor se transforma intr-un gol al romancelor".

Vavel: "Selectionata Romaniei, aspiranta tipica la a realiza ceva grandios in competitiile internationale, a facut o partida foarte buna: defensiva puternica si bine inchisa, cu iesiri rapide pe contra-atac".

Urmatorul meci al Romaniei va avea loc joi, in fata gazdei Danemarca, principala favorita a Grupei A de la Euro. Partida va incepe de la ora 21:45 si va fi transmisa in direct pe TVR2.