"Romania, alaturi de Norvegia, Rusia, Franta, Germania si Danemarca, se va lupta pentru medalii la Campionatul European", a declarat Cristian Gatu, presedintele FRH. Echipa pregatita de Radu Voina face parte din Grupa A, impreuna cu echipele Spaniei, Serbiei si Danemarcei.

Cristian Gatu Foto: AGERPRES

"Este o competitie echilibrata, chiar daca valorile s-au mai schimbat de-a lungul timpului. Cred ca in acest moment este greu sa dam o favorita la castigarea aurului european, dar pot spune ca sunt 5-6 echipe, care se vor bate pentru podium. In afara Romaniei, pe care nu o mai amintesc, cred ca Norvegia, Rusia, Franta, Germania si sa nu uitam de Danemarca, cu avantajul terenului propriu, se vor lupta pentru medalii", a declarat Cristian Gatu pentru Mediafax.

Romania, grupa grea

"Grupa noastra este foarte echilibrata, iar la prima vedere pare ca Serbia ar avea sansa a patra, dar cunoastem cu totii natia vecina. Noi debutam cu Spania, o echipa care la ultimele doua intalniri ne-a scos din lupta pentru podium. Cred ca e timpul unei revanse pentru fete, pentru ca trebuie sa ne amintim de faptul ca noi am avut un joc valoric mai slab, nu Spania ne-a dominat de la un capat la altul".

Tricolorele, fara obiectiv

"Nu s-a discutat despre obiectiv sau recompense. Nu dorim presiune înaintea meciurilor, ci dorim ca fetele sa înteleaga ca fiecare meci are o importanta maxima si trebuie jucat la cea mai mare valoare. Am încredere ca fetele vor realiza ca au talent si o sansa mare de a obtine un rezultat excelent. Sper ca evolutia lor si rezultatul final obtinut de echipa Romaniei sa insemne un cadou frumos de Craciun pentru toti romanii", a precizat Gatu.

Programul Grupei A:

7 decembrie

Ora 19.15 - Spania-Romania

21.45 - Danemarca-Serbia

9 decembrie

19.45 - Serbia-Spania

21.45 - Romania-Danemarca

11 decembrie

19.45 - Romania-Serbia

21.45 - Spania-Danemarca.

Componenta celorlalte grupe de la CE:

Grupa B - Muntenegru, Croatia, Rusia, Islanda

Grupa C - Germania, Ucraina, Suedia, Olanda

Grupa D - Norvegia, Franta, Ungaria si Slovenia.

*Primele trei din fiecare grupa se vor califica in faza grupelor principale.

Campionatu European de handbal feminin se va desfasura intre 7 si 19 decembrie, in Danemarca si Norvegia.