Nationala de rugby a Romaniei disputa sambata meciul decisiv pentru participarea la Cupa Mondiala din 2011, in fata Uruguayului. Stejarii nu au ratat pana acum nicio editie a celui mai mare eveniment rugbystic din lume, iar interesul suporterilor pentru mansa decisiva in vederea calificarii la turneul ce se va desfasura in Noua Zeelanda este atat de mare incat organizatorii au decis sa amplaseze inca o peluza pe Stadionul Arcul de Triumf.

Romania - Uruguay, in lupta pentru calificarea la MondialFoto: Agerpres

“Pana in acest moment s-au vandut peste 3.200 de bilete. Federatia Romana de Rugby a decis sa suplimenteze locurile pentru meciul de sambata si va instala o peluza cu capacitatea de 1.000 de locuri. Aceasta va fi amplasata pe latura dinspre Manastirea Casin. Actiunea a fost sustinuta in totalitate de partenerii de la CEC Bank, carora tinem sa le multumim pentru sprijin. Biletele sunt in continuare disponibile in reteaua myticket.ro, in magazinele Diverta si la magazinul Federatiei Romane de Rugby", a declarat Secretarul General al FRR, Florinel Matei, pentru site-ul oficial al Federatiei.

"Suporterii nationalei care vor veni imbracati in galben sau cu steagul tricolor au acces liber la peluze in limita locurilor disponibile. Federatia face apel la suporteri sa se prezinte la stadion cu cel putin o ora inaintea inceperii meciului, pentru ca accesul sa se desfasoare in conditii optime”, a adaugat oficialul.

In mansa tur a recalificarilor pentru Mondiale, disputata la Montevideo in 13 noiembrie, Uruguay si Romania au remizat, scor 21-21. Sambata de la ora 17:00 (in direct la Gsptv), Romania trebuie sa-si continue traditia si sa se califice la Mondiale invingand Uruguayul.

Daca dupa cele 80 de minute ale partidei scorul va fi egal, vor urma doua reprize de prelungiri a cate 10 minute, cu cinci minute pauza intre ele. In cazul in care si dupa aceasta perioada scorul ramane egal, se vor aplica regulile de moarte subita: prima echipa care marcheaza puncte in interval de 10 minute este declarata castigatoare.

"Presupunand ca, dupa perioada de moarte subita nu se marcheaza puncte, deci nu poate fi declarata nicio echipa castigatoare, cele doua echipe vor intra intr-o competitie de transformari. Cinci jucatori din fiecare echipa vor fi desemnati pentru a efectua pe rand transformari de la linia de 22 de metri, din fata, stanga, respectiv dreapta buturilor. Daca dupa cele cinci transformari scorul este in continuare egal, competitia intra in moarte subita: doua lovituri din fiecare pozitie, victoria desemnandu-se atunci cand un jucator inscrie, iar cel din echipa adversa rateaza. Castigatorii competitiei de transformari sunt declarati si castigatorii meciului", se arata in comunicatul FRRugby.

De mentionat este faptul ca nu se aplica regulile din fotbal privind numarul de puncte marcate in deplasare.

De asemenea, fanii care vor vrea sa vada Trofeul Cupei Mondiale il vor putea fotografia sambata, 27 noiembrie, intre orele 12 si 15, intr-o zona special amenajata in parcarea Stadionului Arcul de Triumf. Pentru acest eveniment, intrarea va fi libera.

Romania la Mondial:

1987 (invitata) - o victorie in grupe (contra Zimbabwe 21-20)

1991 - o victorie in grupe (contra Fiji 17-15)

1995 - fara victorie in grupe

1999 - o victorie in grupe (contra SUA 27-25)

2003 - o victorie in grupe (contra Namibia 37-7)

2007 - o victorie in grupe (contra Portugalia 14-10)