Campioana en-titre a Ligii Campionilor la handbal feminin, Viborg, a castigat ultimul meci al Grupei A, dar a ratat calificarea in Grupele principale ale competitiei. Cristina Varzaru si compania s-au impus, pe teren propriu, cu 36-29, in fata rusoaicelor de la Dinamo Volgograd, insa aveau nevoie de o victorie la cel putin noua goluri pentru a se califica.

Viborg, eliminata din Liga CampionilorFoto: Reuters

Dupa ce au castigat anul trecut, pentru a doua oara cconsecutiv, trofeul Ligii Campionilor la handbal feminin, invingand in finala pe Oltchim, danezele de la Viborg au avut un sezon sub asteptari in actuala editie a celei mai importante competitii inter-cluburi din Europa.

Repartizate in Grupa A, alaturi de Buducnost, Dinamo Volgograd si IK Savehof, fetele lui Vestergaard nu au reusit sa obtina decat trei victorii: impotriva suedezelor de la Savehof (tur si retur) si duminica, in fata rusoaicelor de la Dinamo. Danezele de la Viborg au incheiat meciul cu ochii in lacrimi, insa au fost aplaudate in picioare minute bune de catre publicul danez.

Desi a pierdut, Dinamo Volgograd a obtinut ultimul bilet pentru calificarea in Grupele principale, gratie golaverajului mai bun. Cele opt echipe calificate in Grupele Pincipale ale Ligii Campionilor la handbal feminin sunt: Buducnost, Dinamo Volgograd, Itxako, HC Leipzig, Larvik, Oltchim, Gyor si RK Krim.