Ajuns la 35 de ani si fara o echipa care sa-l doreasca pentru noul sezon din NBA, Allen Iverson este foarte aproape de un transfer in China, informeaza San Francisco Chronicle. Desemnat MVP-ul All-Star Game-urilor din 2001 si 2005, Iverson poate face reclama buna baschetului in China, o tara cu resurse nebanuite.

Allen IversonFoto: Reuters

"Ne surprinde faptul ca nimeni din NBA nu ne-a contactat. Chiar nu pot sa inteleg acest lucru. In aceste conditii, Allen (nr. Iverson) ar putea da curs unei oferte venite din China", a declarat Gary Moore, managerul baschetbalistului american.

Reprezentantul lui Iverson nu a oferit prea multe detalii in legatura cu noua echipa, dar un rol important in aceasta mutare l-ar putea avea Stephon Marbury, jucator care a activat in sezonul trecut la Shanxi Zhongyu.

Allen Iverson a participat la 11 All-Star-Game-uri, fiind unul dintre cei mai reprezentativi jucatori ai ultimelor sezoane. Allan a bifat 14 stagiuni in NBA, jucand de-a lungul timpului pentru Philadelphia 76-ers, Denver Nuggets, Detroit Pistons si Memphis Grizzlies.