Selectionerul echipei nationale de hadbal feminin, Radu Voina, a anuntat marti lotul cu care se va prezenta la Cupa Mondiala, turneu amical ce se va desfasura in perioada 20-27 septembrie in Danemarca. Extrema dreapta Cristina Varzaru nu se va putea alatura echipei, capitanul nationalei acuzand probleme la genunchi.

Radu Voina, selectionerul nationalei de handbal feminin Foto: AGERPRES

Castigatoare a Cupei Mondiale in editia trecuta, Romania face parte din grupa B, alaturi de Norvegia, Rusia si Suedia. In cealalta grupa a competitiei, se vor intalni Germania, Ungaria, Franta si tara gazda, Danemarca.

"Perioadele de pregatire ale nationalei vor fi scurte si foarte intense, deci nu-mi ramane decat sa sper ca nu vor fi accidentari si ca fetele sa vina cu inima deschisa la echipa nationala, sa fie o atmosfera buna si sa ne pregatim cum trebuie. Cupa Mondiala e un turneu impresionant, cu participante puternice, dar pana la urma e o competitie neoficiala. Sunt jocuri de pregatire si nu vom merge acolo doar cu gandul de a castiga cu orice pret. Repet: nu trebuie sa avem parte de accidentari, mi se pare cel mai important. Sigur ca vor veni si victorii, daca fetele vor fi concentrate si vom juca ce trebuie, dar nu e in prim-plan sa aparam titlul castigat anul trecut in Danemarca", a declarat selectionerul Romaniei, pentru Mediafax.

Lotul Romaniei pentru Cupa Mondiala:

Portari: Paula Ungureanu, Talida Tolnai

Jucatoare de camp: Ramona Maier, Adriana Nechita, Patricia Vizitiu, Melinda Geiger, Aurelia Bradeanu, Ada Moldovan, Ionela Stanca, Oana Manea, Florina Barsan Chintoan, Cristina Neagu, Carmen Amariei, Valeria Bese, Adriana Tacalie, Mihaela Tivadar, Iulia Puscasu si Valentina Ardean Elisei