Jucatorul de fotbal american, Troy Polamalu si-a asigurat podoaba capilara pentru suma de 1 milion de dolari. Imaginea unei firme de sampon, fundasul de la Pittsburgh Steelers are parul lung de un metru si acest lucru nu i-a prea fost de ajutor pe teren, fiind tras de par de catre adversarii sai.

Troy Polamalu (Pittsburgh Steelers)Foto: Captura Youtube.com

"Au creat prima polita de asigurare pentru a-i proteja pentru intregul sezon de NFL", a declarat compania producatoare de sampon cu care sportivul are contract.

In varsta de 29 de ani, Polamalu este de origine samoana si nu s-a mai tuns din 2000, de cand antrenorul sau i-a ordonat sa o faca. Jucatorul sustine ca parul sau lung este un tribut adus originii sale samoane. Potrivit BBC, 10% din jucatorii din NFL au parul lung, iar trasul de par nu este considerat impotriva regulilor in fotbalul american.

In 2006, Polamalu a simtit pe propria piele ce inseamna sa joci fotbal american avand parul lung, el fiind tras de par si pus la pamant de catre un adversar. Firma asiguratoare nu a dat informatii despre ce fel de daune sunt acoperite de contractul de 1 milion de dolari in astfel de situatii.

In 2008, oficialii NFL au vrut sa dea o noua regula prin care sa ii oblige pe jucatori sa-si tina parul lung sub casca, pentru a nu acoperi numele de pe spate, dar aceasta propunere a fost respinsa.

Incidentul din 2006: