Los Angeles Lakers au invins, sambata seara, pe Phoenix Suns, scor 111-103, castigand seria finalei Conferintei de Vest cu 4-2 si s-au calificat in finala NBA, acolo unde ii vor intalni pe rivalii de la Boston Celtics. Aceasta va fi a 12-a oara cand cele doua echipe de baschet se vor infrunta pentru titlul din NBA, Celtics avand un avantaj de 9-2 in fata celor de la Lakers.

Kobe Bryant, in finala NBA 2010Foto: Reuters

Boston Celtics au invins vineri, in ultima sesiune pe Orlando Magic (4-2), obtinand calificarea in finala NBA dupa un an de pauza. Detinatorii a 17 titluri NBA, Celtics se vor intalnii cu eternii rivali, LA Lakers, cei care au invins sambata in ultimul joc al finalei Conferintei de Vest pe Phoenix Suns. In acest an, Lakers s-au calificat in cea de-a treia finala consecutiva, aceasta fiind cea mai buna performanta a clubului dupa cele trei titluri consecutive castigate in 2000, 2001 si 2002.

Ultimul titlu NBA obtinut de Celtics dateaza din 2008, atunci cand s-au impus in fata celor de la Lakers. "Vom vedea cat de mult ne-am maturizat. Ne-au intrecut in finalele din urma cu doi ani asa ca acum este sansa noastra de a arata cat de mult am crescut". a declarat jucatorul lui Lakers, Kobe Bryant, pentru AP.

"Ne aducem aminte mai bine ca niciodata ca am pierdut pe teren propriu, intr-o situatie in care am avut cateva probleme in defensiva, iar ei au profitat de acest lucru. In acest an avem avantajul terenului propriu si abia asteptam sa ne luam revansa", a adaugat si Phil Jackson, antrenorul celor de la Lakers.

Campioni en-titre, Lakers au obtinut in 2009 cel de-al 16-lea lor titlu si pot egala pe Boston daca se impun in finala din acest an. Jucatorii de la Lakers s-au impus doar de doua ori in fata celor de la Boston, in 1985 si 1987.

Primele doua sesiuni ale finalei NBA vor fi disputate pe terenul celor de la Lakers, urmand ca urmatoarele jocuri sa se desfasoare la Boston.