"Am visat frumos, dar nu s-a putut mai mult", spunea Radu Voina la finalul Ligii Campionilor, dupa ce Viborg a devenit pentru a treia oara in istorie campioana Europei, castigand in fata Oltchimului cu scorul general de 60-52. Danezele au plecat acasa cu trofeul mult ravnit, dar Oltchimul a ramas cu "motorul" ce a condus-o pana in finala Ligii si care ii da sperante ca se poate mai mult: suporterii valceni. "E o mare placere sa joci handbal in fata lor", a marturisit antrenorul lui Viborg. ​

Vestergaard, antrenor ViborgFoto: Hotnews

Radu Voina, antrenor Oltchim Rm. Valcea: "Am gresit foarte mult din dorinta de a face bine. Experienta celor cinci finale de Liga Campionilor pe care Viborg le-a disputat si-a spus cuvantul. Noi suntem la prima finala si sper ca Oltchim sa mai joace cat se poate de repede la acest nivel. Sunt mandru oarecum pentru ca aceste fete au jucat astazi al 16-lea meci in Liga Campionilor si numai pronuntarea numelor echipelor pe care le-au invins le aduce mai multa onoare si mai mult respect. Am visat frumos, dar nu s-a putut mai mult pentru ca echipa pe care am intalnit-o este intr-adevar campioana Europei. Trebuie sa respectam adversarul si sa acceptam infrangerea, chiar daca nu e prea placut. In sport, intotdeauna echipa mai buna castiga si acumi Viborg a fost echipa mai buna".

Jakob Vestergaard, antrenor Viborg HK: "In meciul tur ne asteptam sa fie mai strans scorul, sa fie un rezultat oarecum la fel ca cel de azi, dar chiar daca am invins la o diferenta atat de mare. Recunosc faptul ca am venit la Bucuresti cu teama. Stiam ce atmosfera ne asteapta la Bucuresti, stiam ca jucatoare ca Neagu si Vizitiu pot da mult mai mult decat au dat in meciul tur, avand o asemenea atmosfera in spate. Suntem multumiti cu rezultatul de azi. Plec bucuros, dar si impresionat de un asemenea public. As vrea sa putem juca si in Danemarca meciuri cu un asemenea public. Chiar daca i-am uri, n-am putea sa nu-i si iubim, pentru spectacolul pe care il fac in tribune. Numai in partea aceasta a Europei exista la handbal o asemenea atmosfera. In Ungaria, in Croatia sau Serbia, publicul pune presiune mare pe adversar. Si la Valcea, si la Bucuresti se intampla acelasi lucru, dar e o mare placere sa joci handbal in fata lor".