Mircea Albu, antrenorul echipei de baschet masculin tineret CSS Bega Timisoara, a murit, in cursul zilei de duminica, dupa ce echipa pe care o pregatea se calificase in semifinalele turneului final national in dauna celor de la CSS 4 Bucuresti. Dupa primele investigatii, tehnicianul ar fi suferit un infarct miocardic.

"Este o veste socanta, s-a dus un om la doar 55 de ani, din care vreo 30 de ani i-a petrecut in slujba baschetului. Ieri a fost o tragedie la handbal, cu antrenorul HCM Constanta, Zoran Kurtes, azi e o tragedie in baschet, cu antrenorul echipei CSS Bega Timisoara. A fost un profesionist care a muncit enorm la selectie, iar impreuna cu Mihai Bolcu au facut un cuplu excelent in baschetul timisorean. Trebuie sa ne gandim de fapt si ce pret se plateste de fapt pentru atata munca si atata pasiune depuse pentru sport. Echipa lui Mircea Albu abia castigase meciul din semifinale, iar la iesirea din sala, s-a intamplat necazul. Il regretam cu totii. Ma aflu la Turneul Final Four al Euroligii, dar luni ajung in tara si voi pleca direct la Timisoara, unde voi participa la funeralii", a declarat presedintele FR Baschet, Carmen Tocala, pentru Mediafax.

Conform medicilor ajunsi la fata locului, tehnicianul banatean ar fi suferit un infarct miocardic. Aceasta tragedie vine la doar o zi distanta dupa disparitia lui Zoran Kurtes, antrenorul echipei HCM Constanta, la doar 44 de ani.