"Am pierdut un mare antrenor, un mare om, un campion care va ramane mereu in inimile noastre...Constanta e mai saraca acum" - mesaj al suporterilor echipei HCM dupa decesul lui Zoran Kurtes. Tehnicianul a murit la doar 44 de ani, verdictul medicilor fiind asfixie mecanica. "Nu putem crede asa ceva, de-abia sarbatorisem titlul cucerit"- au declarat jucatorii campioanei Romaniei la handbal masculin.

"Ne-am uitat amandoi la meci, eu stand pe scaun, el intins pe pat. Intr-un moment de liniste, am auzit un fel de sforait si chiar l-am intrebat daca a adormit. Nu am primit nici un raspuns si mi-am dat seama ca nu mai respira. In acel moment am realizat ca este ceva grav si l-am chemat pe masorul echipei, care se afla intr-o camera alaturata"- Pedja Klasovici, bun prieten al lui Zoran Kurtes.

Zoran, foarte iubit si apreciat la Constanta

Suporterii au amenajat un loc special (in fata Salii Sporturilor din Constanta) unde au aprins lumanari, au depus flori si au afisat fotografii cu cel care a fost Zoran Kurtes.

De la ora 10, trupul neinsufletit al antrenorului a fost depus in Sala Sporturilor, acolo unde lumea isi poate lua la revedere de la Zoran. In cursul zilei de luni, Kurtes va fi condus pe ultimul drum in orasul natal Novi Sad.

Episodul HCM Constanta

Kurtes a sosit la Constanta in data de 29 aprilie 2008, iar in perioada de doi ani petrecuta la malul marii a cucerit doua titluri de campion al Romaniei. Alaturi de Zoran, HCM-ul a impresionat in Liga Campionilor, competitie unde Stanescu, Toma si compania au ajuns in optimile de finala (performanta unica pentru cluburile din Romania).

"Eu nu cred, degeaba imi spuneti, nu pot sa cred! Eu ma pregateam sa merg la antrenament. Este o tragedie la fel de mare ca atunci cand a murit Marian Cozma" - Alexandru Dimache, jucator al campioanei Romaniei la handbal masculin.

Zoran Kurtes (23 decembrie 1965 - 7 mai 2010)

Zoran Kurtes a activat ca jucator timp de 11 sezoane la Jugovic Kac, iar ca antrenor a pregatit pe Jugovic Kac, Sintelon, Crvenka, Partizan Belgrad, Vojvodina Novi Sad, Pick Szeged si Al-Ahly.

A cucerit de-a lungul carierei de tehncian trei titluri si trei cupe in Serbia si un titlu in Egipt.

De asemenea, Kurtes a obtinut doua medalii de bronz cu nationala Serbiei la Campionatul Mondial, in ambele situatii din postura de antrenor secund (in 1999 - principal a fost Zoran Jivkovic, in 2001 - principal a fost Branislav Pokraetz).

Vezi aici imagini realizate de suporterii HCM-ului in memoria lui Kurtes: