Oltchim a pierdut cu 28-21 prima mansa a finalei Ligii Campionilor cu Viborg HK, valcencele fiind surprinse de jocul agresiv si in viteza al gazdelor. "La acest nivel este foarte greu sa mai recuperezi. Cu niste interi de talia lui Viborg trebuia sa jucam la rupere. Am fost domnisoare", a declarat Radu Voina la finalul disputei din Danemarca. Returul va avea loc, sambata, 15 mai, ora 20.45, in Sala Polivalenta din Bucuresti.

"S-a vazut foarte clar, am fost depasiti. Am tratat faza de aparare ca niste domnisoare. Cu niste interi de talia lui Viborg trebuie sa intri la rupere, dar noi am stat cuminti. Am gresit foarte mult si la nivelul acesta e foarte greu sa joci, sa mai recuperezi. Am lasat bratele jos si am fost depasite de importanta jocului. Am fost neputincioase, din gura am dat si am zis ca putem, dar picioarele nu le-au ascultat pe fete.

Viborg s-a vazut ca are o experienta mult mai mare, nu s-au speriat, nu le-a depasit miza. Ne vom bate in retur, vom incerca sa facem un meci bun si sa iesim cu fruntea sus. Trebuie sa ne recompensam in fata suporterilor, suntem datori" - Radu Voina (Protv).

"Din pacate Oltchim a jucat astazi un meci departe de valoarea sa obisnuita. Am prins o zi slaba, in care n-am putut anihila cea mai buna jucatoare a Europei, aduica pe Bojana Popovici. Acesta a fost tot secretul meciului din Danemarca. Viborg are o linie de noua metri de invidiat, iar noi nu am stiut sa ne folosim atuurile, adica jocul cu pivotul si cu extremele. In aceste conditii, nu ne puteam astepta la o reusita compensatorie a liniei noastre de noua metri, care a dat putine goluri. Despre retur ce se mai poate spune? Noi vom incerca, nu ne pierdem speranta, dar cred ca intr-o finala de Liga Campionilor difereta de sapte goluri e mare" - Ioan Gavrilescu, presedintele Oltchim, citat de Mediafax.