Dublu castigator al campionatului cu HCM Constanta, antrenorul Zoran Kurtes a decedat in seara zilei de vineri. In urma sa raman rezultatele deosebite realizate la malul marii in ultimii doi ani si multi prieteni romani care i-au apreciat din plin seriozitatea si felul deschis de a fi. "In aceasta dimineata, trebuia sa ne bem cafeaua impreuna. Eu nu cred ca nu mai este"- Eliodor Voica, antrenor Dinamo. Dupa primele investigatii, cauza decesului ar fi fost un stop cardio respirator.

"Este o tragedie, o pierdere enorma. Azi-noapte, in jurul orei 11:15 s-a produs nefericita intamplare. Era un atlet, un profesionist desavarsit, tot timpul alerga, se mentinea extraordinar, avea o vitalitate fantastica. La club nu avea nici o problema, atmosfera era extraordinara, mai ales ca am castigat din nou titlul. Toata lumea este bulversata. Cand am ajuns la hotel, era inca resuscitat, insa nu s-a mai putut face nimic. Medicii au notat in raport ca pare a fi stop cardio-respirator" - Hairi Edena, antrenor secund HCM Constanta (Realitatea TV).

"Suntem socati cu totii, e o veste care da peste cap pe oricine, fiind vorba de un om tanar, de doar 44 de ani. E o pierdere mare pentru tot handbalul, dar in mod deosebit pentru HCM Constanta, pentru ca acest om a reusit, de cand a venit, sa schimbe in totalitate mentalitatea echipei. Evolutiile jucatorilor si parcursul bun din Liga Campionilor au confirmat in totalitate si valoarea antrenorului. E cu atat mai tragic cu cat era un om sanatos, plin de viata, care se agita pe banca si traia fiecare meci la intensitate maxima. Am primit nu demult un exemplu din partea Ungariei, in privinta conduitei in astfel de situatii tragice si trebuie cu totii sa ne comportam ca atare, sa onoram memoria acestui om" - Cristian Gatu, presedintele Federatiei Romane de Handbal, citat de Mediafax.

"Eu nu pot sa am nici un mesaj pentru ca nu cred asa ceva. Desi ma aflu inca la Constanta, nu cred asa ceva. In aceasta dimineata, trebuia sa ne bem cafeaua impreuna. Am ramas aici dupa meci tocmai pentru ca intre noi se legase o prietenie, aseara la 20.30 ne-am dat mana in hol si ne-am spus ca ne vedem la cafea. Asa ca eu nu cred aceasta veste. Nu pot vorbi prea multe de el. Stiu doar ca era inconjurat de cei apropiati cand s-a intamplat si s-au facut absolut toate eforturile pentru a fi salvat. Primim cu totii inca o lectie de viata, care ne lasa inmarmuriti" - Eliodor Voica, antrenorul echipei Dinamo Bucuresti (pentru Mediafax).

"Este o lovitura pentru noi! Nu ne-a venit sa credem! E o durere mare pentru echipa noastra si pentru toti apropiatii sai. Nu stiu daca era stresat sau agitat, asa se manifesta, era un tip temperamental. Stia ca am trecut de grupele Ligii Campionilor, luasem campionatul si ne pregateam pentru Cupa Romaniei. Din pacate, s-a intamplat ce s-a intamplat. Nu fuma, nu bea, facea miscare zilnic, nu stim de ce a murit. Era un tip sanatos si profesionist"- Rudi Stanescu, portarul HCM-ului (Antena 3).

"Vestea mortii lui Kurtes am primit-o de la un jucator. Cu 15 minute inainte a mers sa-si ia doua sticle de apa, spunand ca vrea sa vada un meci de baschet in camera, apoi i s-a facut rau din senin. Nu s-a plans de vreo problema. El ducea o viata cumpatata, facea miscare, se antrena impreuna cu jucatorii. Corpul a fost depus la morga din Constanta si va fi facuta o autopsie. Vom vorbi cu familia lui pentru a le cere permisiunea sa depunem corpul antrenorului la Sala Sporturilor, pentru ca cei care l-au apreciat si l-au iubit sa poata sa vina sa-si ia ramas bun" - Marius Puscas (membru in Consiliul de Administratie al HCM Constanta).

Cine a fost Zoran Kurtes (23 decembrie 1965 - 7 mai 2010)

Zoran Kurtes a activat ca jucator timp de 11 sezoane la Jugovic Kac, iar ca antrenor a pregatit pe Jugovic Kac, Sintelon, Crvenka, Partizan Belgrad, Vojvodina Novi Sad, Pick Szeged si Al-Ahly.

A cucerit de-a lungul carierei de tehncian trei titluri si trei cupe in Serbia si un titlu in Egipt.

De asemenea, Kurtes a obtinut doua medalii de bronz cu nationala Serbiei la Campionatul Mondial, in ambele situatii din postura de antrenor secund (in 1999 - principal a fost Zoran Jivkovic, in 2001 - principal a fost Branislav Pokraetz).