Selectionerul Radu Voina a anuntat lotul cu care nationala de handbal feminin a Romaniei va aborda partidele cu Ucraina (31 martie si 3 aprilie), contand pentru preliminariile Campionatului European din 2010. Noutatile antrenorului sunt Aurelia Bradeanu (Gyor) si Valeria Bese (Oltchim).

"Meciurile cu Ucraina sunt importante in grupa noastra, pentru ca nicio echipa nu a fost invinsa pana acum. E derbiul la calificare, cum s-ar spune, si evident, ne dorim sa ne calificam la turneul final de pe primul loc. Vom miza pe experienta, nu doar pe jucatoare mai tinere, astfel ca in echipa Romaniei revin jucatoarele Aurelia Bradeanu, de la Gyor, si Valeria Bese, de la Oltchim, dupa o perioada indelungata de absenta" - Radu Voina (mediafax).

Dubla Romania - Ucraina se va disputa pe 31 martie (Zaporoje) si 3 aprilie (Buzau).

Iata lotul Romaniei:

Portari - Paula Ungureanu, Mihaela Smedescu (ambele de la Oltchim).

Jucatoare de camp - Iulia Puscasu, Oana Manea, Ionela Stanca, Ramona Maier, Adina Meirosu Fiera, Cristina Neagu, Narcisa Lecusanu, Patricia Vizitiu si Valeria Beşe (toate de la Oltchim Ramnicu Valcea), Nicoleta Dinca, Florina Barsan Chintoan (U Jolidon Cluj), Ada Moldovan (Dunarea Braila), Carmen Amariei (FCK Handbold), Cristina Varzaru (Viborg HK), Aurelia Bradeanu (Gyor ETO).

Rezultatele Romaniei in Grupa I de calificare: 34-23 cu Portugalia si 39-18 cu Elvetia.

Campionatul European de Handbal Feminin va avea loc la finalul lui 2010, in luna decembrie, in Danemarca si Norvegia. Primele doua clasate din cele sapte grupe preliminare se vor califica la turneul final.