Joel Przybilla (Portland Trail Blazers) si-a trecut de curand numele pe lista ghinionistilor din NBA, dupa ce si-a rupt pentru a doua oara in ultimele trei luni tendonul rotulian al genunchiului drept, cazand in cabina de dus. Uriasul de 2,16 metri se alatura, astfel, altor nume din NBA cu accidentari stupide: de la carat cadouri, pana la prea multe ore petrecute pe o consola portabila de jocuri.

Joel Przybilla si-a rupt tendonul rotulian in decembrie 2009, in timpul unui joc. Baschetbalistul a fost operat, iar doctorii au mentionat ca perioada de recuperare va fi intre sase si opt luni. Przybilla va lipsi, insa, mult mai mult de pe teren, dupa ce duminica a cazut la dus si si-a fracturat din nou acelasi ligament. Aceasta noua accidentare ii poate chiar pune capat carierei din NBA.

Cu aceasta patanie, Przybilla isi trece numele pe lista celor mai ciudate accidentari din NBA:

Ron Artest (LA Lakers) - a lipsit sase partide dupa ce in ziua de Craciun a cazut de pe scari, in timp ce incerca sa care un sac plin cu cadouri.

Kobe Bryant (LA Lakers) - s-a accidentat la spate in timp ce dadea cu aspiratorul.

Francisco Garcia (Sacramento Kings) - a pierdut 52 de meciuri dupa ce si-a rupt, in luna septembrie 2009, incheietura mainii stangi, in timp ce incerca sa ridice greutati de 45 de kg, asezat pe o minge medicinala.

Glen Davis (Boston Celtics) - s-a accidentat in decembrie la degetul mare al mainii drepte, dupa ce i-a tras un pumn celui mai bun prieten, in timpul unei dispute in masina.

Derrick Rose (Chicago Bulls) - a avut nevoie de 10 copci pe brat dupa ce a incercat sa taie un mar in pat.

Kendrick Perkins (Boston Celtics) - era aproape de a ramane fara degetul mare de la piciorul drept dupa ce i s-a prabusit patul pe picior.

In sezonul 2007/2008, Brad Miller (Chicago Bulls) - a ratat 10 meciuri dupa ce s-a taiat la deget in timp ce spala vasele, avand nevoie de noua copci.

In perioada in care juca pentru Sacramento Kings, Lionel Simmons a lipsit doua meciuri din cauza unei tendinite la incheietura mainii drepte, dupa mai multe ore de joc pe un Gameboy (consola de jocuri).

BJ Tyler a fost ales in lotul largit al celor de Toronto Raptors pentru sezonul 1995-1996, dar nu a mai putut juca dupa ce a adormit cu o punga de gheata pe genunchi, ceea ce i-a cauzat probleme serioase.

Eddy Curry, in prezent la New York Knicks, si-a sucit glezna in timp ce se antrena pe o minge medicinala. Balonul a explodat in momentul in care baschetbalistul s-a asezat pe ea.

Jermaine O'Neal (Indiana Pacers, in decembrie 2000) s-a accidentat in timp ce-si sufla nasul. Presiunea din sinusuri a facut ca ochiul sau drept sa se umfle.

In sezonul '94/'95, Charles Barkley, pe atunci la Phoenix Suns, a lipsit un meci dupa ce i-a fost afectata corneea. Din cauza luminilor puternice de la un concert cu Eric Clapton, Barkley s-a frecat la ochi pe toata durata concertului si a facut alergie de la crema de maini. Cu un an inainte, acelasi Barkley l-a "trimis in tribune" pe coechipierul sau Kevin Johnson, dupa ce acesta a punctat decisiv. De fericire, Barkley l-a imbratisat atat de tare incat i-a luxat umarul lui Johnson.

Un alt ghinionist din NBA a fost Kareem Abdul-Jabbar (Milwaukee Bucks). In presezonul din 1974, Don Nelson (Boston Celtics) i-a bagat din greseala degetul in ochi, iar Abdul-Jabbar a ales sa-si descarce nervii pe suportul cosului de baschet, rupandu-si mana.