HCM Constanta a invins pe Paok Salomik in Grupa A a Ligii Campionilor, scor 34-23, si scrie istorie, devenind prima echipa de handbal masculin calificata in optimile de finala ale celei mai importante competitii europene. Laurentiu Toma a fost cel mai bun marcator al constantenilor, reusind sa-l invinga pe portarul advers de 13 ori.

Laurentiu Toma: "S-a implinit acest vis minunat. Deocamdata nu simtim ceea ce am realizat, probabil din cauza oboselii. Niciodata nu ne-am dat la o parte, ne-am mobilizat si a iesit aceasta calificare minunata". (sport.ro)

Silviu Baiceanu: "Este probabil cel mai fericit moment al vietii mele de sportiv. E cu atat mai frumos, cu cat e pe finalul carierei mele. Am fost constienti de la inceput ca ne vom bate cu Pick Szeged pentru locul al patrulea. Nu ne-am subestimat niciodata adversarul si am obtinut aceasta calificare. Victoria cu Montpellier ne-a dat aripi si am jucat la victorie de fiecare data. Important e ca am ajuns aici si trebuie sa iesim cu fruntea sus si din turul urmator". (sport.ro)

Desfasurarea partidei:

Minutul 60 (34-23): Constantenii se distanteaza lejer la zece goluri (29-19) si grecii par fara vlaga pe final de partida. Rudi Stanescu are o serie de interventii foarte bune in poarta constantenilor, iar Sabou stabileste scorul final:

Marcatori: Schuch 1, Toma 1, Muresan 2, Sabou 2, Pavlovic 2

Minutul 50 (26-18): Laurentiu Toma inscrie al zecelea sau gol din aceasta partida (21-17), iar Stanescu reuseste sa pastreze diferenta, parand excelent atacul grecilor. Toma recupereaza foarte bine o minge respinsa in fata de portarul advers si marcheaza din nou. Dimache reface diferenta de cinci goluri (23-18) si antrenorul grec cere time-out.

Marcatori: Toma 2, Dimache 1

Minutul 40 (20-17): Buricea obtine prima lovitura de la 7 metri pentru HCM, iar Toma transforma fara ezitare, printre picioarele portarului grec. Baiceanu este eliminat doua minute, dar constantenii reusesc sa marcheze, prin Toma, din 7 metri. Acelasi Toma reuseste o patrundere in forta si inscrie pentru 18-13. Rudi Stanescu intra in poarta Constantei si primeste gol la prima actiune a grecilor: 20-17.

Marcatori: Toma 4, Buricea 1, Sadoveac 1

Minutul 30 (14-9): Popescu intervine excelent in cateva situatii, constantenii au din ce in ce mai multa incredere si se desprind la trei goluri: 10-7. HCM-ul se dezlantuie in atac si cu un minut si jumatate inainte de pauza are un avans de patru goluri (13-9). In superioritate numerica, romanii stabilesc scorul pauzei 14-9.

Marcatori: Toma 2, Adzic 1, Buricea 2, Dimache 1, Baiceanu 1

Minutul 20 (7-6): Doua goluri consecutive ale grecilor le permit acestora sa preia pentru prima data conducerea: 3-4 in minutul 11 si dupa trei minute Paok se desprinde la doua goluri: 4-6. Kurtes cere time-out si rezultatul se vede imediat: "torpila" lui Sadoveac si o aruncare cu efect "marca" Toma restabilesc egalitatea pe tabela. Popescu "portarul-marcator" al Constantei "loveste" din nou si marcheaza al treilea sau gol din Liga Campionilor.

Marcatori: Toma 3, Sadoveac 3, Popescu 1

Minutul 10 (3-2): Dupa un prim atac ratat, constantenii se aseaza bine in defensiva, recupereaza si deschid scorul prin Sabou. Popescu are doua interventii foarte bune, dar nu poate evita golul egalizator al grecilor 2-2, in minutul 6. Contra-atac fulger al constantenilor, iar Toma pune din nou gazdele in avantaj (3-2).

Marcatori: Sabou 1, Baiceanu 1, Toma 1

In partida tur, HCM Constanta s-a impus pe terenul celor de la Paok Salonic, cu scorul de 30-26.

Montpellier i-a invins joi pe rusii de la Chechovski Medvedi, scor 28-27, asigurandu-si calificarea in optimile Ligii Campionilor de pe primul loc. Inaintea ultimului meci din Grupa A (cu Valladolid), francezii au opt victorii din noua posibile, singura infrangere a liderului fiind in meciul cu HCM Constanta.