Oltchim Rm. Valcea s-a impus fara drept de apel in fata rusoaicelor de la Dinamo Volgograd, scor 30-24, inregistrand cea de-a doua victorie din grupa a doua principala a Ligii Campionilor la handbal feminin. Cu aceasta victorie valcencele lui Radu Voina au facut un pas important spre semifinalele competitiei, intarindu-si si moralul pentru intalnirea "de gradul 0" din urmatoarea partida, cu detinatoarea titlului, Viborg.

Radu Voina:"Maniera noastra de joc a creat satisfactie publicului si iubitorilor handbalului. Drumul spre semifinale s-a mai netezit, dar suntem departe de a ne considera calificati. Meciul s-a castigat in aparare. Atacul a fost relativ curat, poate in repriza a doua au fost niste probleme, dar una peste alta a fost o evolutie buna a echipei. Am si cateva critici, dar la o asemenea victorie vor fi percepute mai usor de catre jucatoare". (sport.ro)

Oltchim a inceput precipitat meciul cu rusoaicele de la Dinamo, ratand in mod repetat atacurile, dar defensiva bine asezata in teren a valcencelor le-a impiedicat pe oaspete sa se distanteze. Jocul cu pivotul functioneaza pentru Oltchim si elevele lui Radu Voina preiau pentru prima data conducerea dupa noua minute, scor 4-3. Minute bune pentru valcence, ele reusind sa inscrie si in inferioritate numerica. Paula Ungureanu inchide bine poarta si dupa 20 de minute de joc Oltchimul se distanteaza la patru goluri. Pana la pauza, valcencele se dezlantuie si ataca "exemplar": 16-9.

Repriza secunda incepe greoi pentru Oltchim, rusoaicele profita si inscriu trei goluri consecutive: 16-12. Dinamo este mai "rezistenta" in aceasta repriza, dar romancele reusesc sa refaca diferenta de la pauza (21-14) in minutul 40. Oltchimul se arata usor vulnerabil pe extrema stanga, dar determinarea romancelor pastreaza distanta dintre cele doua echipe.

Marcatoare: Stanca 5, Vizitiu 5, Neagu 5, Lecusanu 4, Maier 4, Puscasu 3, Meirosu 2, Bese 1, Manea 1

Urmatoarea partida a Oltchimului din Liga Campionilor va avea loc in 21 februarie, atunci cand valcencele vor intalni, tot pe teren propriu, pe Viborg.

Clasament Grupa 2*:

1. Oltchim 4 puncte

2. Viborg 4p

3. Dinamo 0p

4. Hypo 0p

*Primele doua echipe din fiecare grupa se vor califica in semifinalele Ligii Campionilor.