Comisia de Arbitraj a Federatiei Europene de Handbal (EHF) a admis recursul fostului antrenor al echipei de handbal feminin Hypo Viena, Gunnar Prokop si i-a redus simtitor pedeapsa aplicata pentru "placajul" facut unei jucatoare de la Metz, in incercarea sa de a o impiedica sa marcheze golul victoriei.

In partida de Liga Campionilor dintre Hypo Viena si Metz, din 30 octombrie 2009, Prokop a intrat pe teren si "a placat" o jucatoare adversa. Dupa scandalul iscat, antrenorul si-a dat demisia, si-a cerut scuze, dar EHF nu a trecut cu vederea incidentul.

Prokop a facut recurs la decizia EHF si se pare ca "a imbunat" Comisia de Arbitraj EHF, sanctiunile fiind reduse simtitor. Initial, Prokop a primit o suspendare de trei ani si o amenda de 45.000 de euro, dar dupa recurs, Curtea de Arbitraj a hotarat sa-i reduca suspendarea la un singur an si amenda la 10.000 de euro. Interdictia de a ocupa o functie in cadrul EHF a fost anulata, iar amenda de 30.000 de euro a clubului austriac a fost, de asemenea, "trecuta sub pres".

Comisia a hotarat, insa, sa pastreze anularea punctului obtinut de Hypo in acea partida, dar aceasta decizie nu mai conteaza deoarece austriecele s-au calificat in grupele principale ale Ligii Campionilor avand un punct in plus fata de cele de la Metz.

Aceasta decizie a Comisiei de Arbitraj EHF este definitiva si irevocabila.