Romania a pierdut in ultima secunda disputa cu Spania (scor 26-25), elevele lui Radu Voina terminand cu ochii in lacrimi o disputa in care nu au reusit in multe momente sa inscrie in superioritate numerica. Aceasta infrangere ne blocheaza drumul catre semifinale, faza a competitiei la care am visat inca de la inceputul Campionatului Mondial.

Dupa ce ne-a invins cu 26-18 la Europeanul din Macedonia, Spania a recidivat in fata Romaniei, tricolorele platind scump lipsa de inspiratie din atac (nu am fost in stare sa marcam nici in superioritate numerica) si de mobilitate in aparare.

Spania este calificata in semifinale, in timp ce Romania nu mai poate ajunge in penultima faza a competitiei (chiar daca batem Coreea de Sud, iar Spania invinge Norvegia) din cauza infrangerii suferite in fata nordicelor in Grupa C (la egalitate de puncte se ia in considerare meciul direct).

Partidele zilei in Grupa 2 Principala:

* Spania - Romania 25-26

* China - Norvegia 19-34

* Coreea de Sud - Ungaria 28-28

Clasament:

1. Spania 7 puncte (calificata)

2. Norvegia 6

3. Coreea de Sud 5

4. Romania 4 puncte (+26)

5. Ungaria 2 puncte

6. China 0 puncte

Vezi aici desfasurarea partidei Romania - Spania:

Min 60/ Romania - Spania 25-26

Au marcat: Lecusanu 51', Galca 52', Nechita 53', Amariei 55', Neagu 56'

Finalul de partida este unul tensionat, ambele echipe conduc pe rand, iar orice faza este mai mult decati importanta. Neagu si Amariei puncteaza superb de la 9 metri, Spania incearca mult pe centrul apararii Romaniei. Tivadar este eliminata, momente grele pentru nationala noastra, Spania egaleaza la 25, iar in ultima secunda ibericele puncteaza si le elimina pe tricolore de la Campionatul Mondial.

Min 50/ Romania - Spania 20-21

Au marcat: Maier 41', 45', Amariei 48', Neagu 49',

Vadineanu trimite in bara de la 7 metri, a treia lovitura ratata in 42 de minute de nationala Romaniei. Amariei si compania rateaza mai multe faze, echipa noastra nu a marcat pret de cateva minute. Amariei obtine o eliminare pentru iberice, dar Spania puncteaza de doua ori si in inferioritate numerica, profitand de o aparare lejera a Romaniei.

Min 40/ Romania - Spania 16-16

Au marcat: Amariei 33', 33', Vadineanu 37', Nechita 39',

Varzaru este eliminata pentru doua minute, iar Spania rateaza o lovitura de la 7 metri (a aparat Florentina Stanciu). Amariei reuseste doua goluri foarte importante (in inferioritate numerica), iar Romania egaleaza la 14. Paula Radulescu este intr-o zi mare, dar cateva greseli personale le aduc din nou in avantaj pe iberice.

Min 30/ Romania - Spania 12-14

Au marcat: Vadineanu 23', Neagu 24', Amariei 30',

Lecusanu trimite in bara de la 7 metri, este a doua lovitura ratata de echipa lui Radu Voina. Romania preia conducerea pentru prima data in minutul 24, la golul reusit de Cristina Neagu. Echipa nationala are o perioada de cateva minute in care nu marcheaza, Spania se apara foarte bine si blocheaza orice culoar. Carmen Amariei marcheza in ultimele secunde din prima repriza, cu toate ca Romania se afla in inferioritate numerica.

Min 20/ Romania - Spania 9-9

Au marcat: Maier 12', 17', 18', Neagu 13', 14', Lecusanu 16', Galca 20',

Paula Radulescu are cateva intervetii deosebite, iar Cristina Neague incearca sa marcheze de la o poarta la alta (mingea trece peste). Tricolorele pucteaza pe contraatac, in timp ce ibericele sunt letale in zona centrala, acolo unde Lecusanu si compania nu reusesc sa blocheze la timp. Dupa minute bune, Romania egaleaza pe tabela si ramane aproape de adversar.

Min 10/ Romania - Spania 2-4

Au marcat: Amariei 3', Galca 7',

Romania a avut primul atac, dar Galca a ratat, prima interventie reusita a Mihaelei Ciobanu. Atacul nationalei nu functioneaza in debutul disputei, in timp ce ibericele inscriu relativ usor. Cristina Varzaru trimite in bara de la 7 metri, iar Spania conduce pe tabela de marcaj (4-2).

A inceput partida

Romania, partide disputate pana acum la turneul final:

Romania - Spania 25-26

Romania - China 40-19

Romania - Norvegia 24-25

Romania - Tunisia 39-22

Romania - Ungaria 31-25

Romania - Japonia 37-28

Romania - Chile 51-17