HCM Constanta a invins la Salonic (30-26) si a ajuns la trei victorii consecutive in Liga Campionilor la handbal masculin. Campioana Romaniei se afla aproape de calificarea in optimi, ceea ce ar insemna o premiera absoluta pentru cluburile din Romania. "Secretul nostru este ca suntem ca o familie", a declarat Zoran Kurtes (antrenorul HCM-ului) pentru HotNews.ro.

HCM este lider provizoriu intr-o grupa din care mai fac parte Montpellier, Chekhovskie, Pick Szeged, Pevafersa Valladolid si PAOK Salonic, evolutia de pana acum a baietilor lui Kurtes fiind una senzationala.

Prezent inca la Salonic dupa victoria din partida cu PAOK, antrenorul a explicat pentru HotNews.ro care este punctul forte al echipei pe care o pregateste: "Suntem ca o familie".

Rep: Domnule Kurtes, felicitari pentru victoria din partida cu PAOK.

Zoran Kurtes: "Multumesc mult pentru felicitari. Suntem intr-un moment bun, iar acest succes a venit dupa alte doua".

Rep: Cat de greu a fost meciul cu grecii?

Zoran Kurtes: "A fost exact cum ne asteptam, adica foarte greu. Am luptat pentru fiecare minge, iar rezultatul final ne-a produs o enorma bucurie. Grecii au fost intr-o zi buna, iar pe fondul unor greseli ale noastre au revenit in meci".

Rep: Cu ce strategie ati abordat partida cu PAOK?

Zoran Kurtes: "Sincer, am plecat in Grecia cu gandul ca o victorie ne-ar apropia si mai mult de o calificare fantastica. De altfel, fiecare partida o jucam numai la victorie, chiar daca nu ne iese mereu. Stiam ca formeaza un grup puternic, iar noi aveam neaparata nevoie de punctele puse in joc".

Rep: Care au fost momentele cele mai dificile ale meciului?

Zoran Kurtes:" In a doua repriza am inregistrat o oarecare multumire, pentru ca aveam un numar de goluri avantaj pe tabela. Pana la urma, ne-am mobilizat si am castigat".

Rep: Care sunt sansele de calificare dupa victoria din Grecia?

Zoran Kurtes: "E totusi prematur sa vorbim despre procente, importanta a fost victoria. Atat a contat. Recunosc ca nu am avut o prestatie asa cum mi-as fi dorit la Salonic, dar pana la urma mai ai si zile in care castigi dupa un joc modest. Revenind la sanse, ele sunt, dar depinde numai de noi daca le vom fructifica sau nu".

In Liga Campionilor fiecare meci este greu, iar un succes este cu atat mai greu de obtinut. Sper din toata inima sa continuam seria si cu Cheskhovskie Medvedi. Va fi un meci infernal. Mai avem mult de muncit, vom avea de luptat cu ei, cu Szeged care formeaza o echipa excelenta. Toate sunt formatii cu pretentii si sansa la calificare".

Rep: Care este secretul victoriilor HCM-ului?

Zoran Kurtes: "Muncim mult pentru aceste victorii, iar baietii au fost extraordinari. Cred ca cel mai important este faptul ca suntem ca o familie".

Zoran Kurtes a activat ca jucator timp de 11 sezoane la Jugovic Kac, iar ca antrenor a pregatit pe Jugovic Kac, Sintelon, Crvenka, Partizan Belgrad, Vojvodina Novi Sad, Pick Szeged si Al-Ahly. A cucerit de-a lungul carierei de tehncian trei titluri si trei cupe in Serbia si un titlu in Egipt. De asemenea, Kurtes a obtinut doua medalii de bronz cu nationala Serbiei la Campionatul Mondial, in ambele situatii din postura de antrenor secund (in 1999 - principal a fost Zoran Jivkovic, in 2001 - principal a fost Branislav Pokraetz)