Accidentata in partida de Liga Campionilor cu Zvezda, Valentina Ardean Elisei va fi operata in 9 noiembrie, in Belgia, informeaza presedintele clubului Oltchim, citat de Mediafax. Desi oficialii Oltchimului sperau la un diagnostic "mai bland", doctorii de la spitalul Floreasca din Bucuresti au confirmat ca sportiva sufera de ruptura de ligamente, urmnd a rata al doilea turneu mondial, dupa cel din 2007.

"S-au facut toate demersurile pentru plecarea jucatoarei in Belgia. S-a rezervat hotelul, va pleca duminica, impreuna cu sotul ei, iar in 9 noiembrie va fi operata de renumitul medic ortoped Marc Martens. Operatia nu va fi grea, dar va conta recuperarea si mai ales starea psihica, emotionala a handbalistei, care se afla in fata celei de-a doua ratari a unui Campionat Mondial, dupa cel din 2007. Ne va lipsi mult si noua, la Oltchim, dar speram ca se va face bine cat mai repede si va putea trece peste acest necaz. Din pacate, oricat am sperat ca diagnosticul initial, pus dupa meciul cu Zvezda, sa nu se confirme, acesta a fost corect", a declarat presedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, pentru Mediafax.

In ceea ce priveste locul lasat liber pentru o anumita perioada de timp in echipa Oltchimului, Gavrilescu a declarat ca nu vor aduce nicio jucatoare noua in viitorul apropiat: "Avem mai multe variante pentru acel post. Am vorbit cu antrenorul Radu Voina, este de parere ca nu este nevoie acum de un transfer. Sincer, nu am rezolva nimic acum, oricat de buna ar fi acea jucatoare, pentru ca nu ar avea drept de joc decat in grupele principale ale Ligii Campionilor, adica dupa data de 3 februarie 2010. Daca vom vedea ca e nevoie de o jucatoare, ne vom orienta atunci, in perspectiva urmatoarelor meciuri".