Oltchim Rm. Valcea a obtinut, marti, cea de-a sasea victorie consecutiva, din tot atatea posibile, in Liga Nationala. Dupa succesul din primul meci al Ligii Campionilor, elevele lui Radu Voina au invins in campionatul intern pe jucatoarele de la Dunarea Braila, in cea de-a sasea etapa. Rulmentul, insa, a aratat vulnerabila in fata celor de la HC Zalau si a pierdut la cinci goluri diferenta.

Situatia dificila a Rulmentului Brasov se simte din ce in ce mai mult in rezultatele echipei. Dupa ce una dintre cele mai bune jucatoare ale clubului, Alexandrina Barbosa a ales sa plece in campionatul spaniol, la SD Itxako (adversara Oltchimului din Liga Camnpionilor), Rulmentul a pierdut in fata echipei antrenate de Gheorghe Tadici, HC Zalau, scor 31-26 (14-11).

"S-a vazut cat de mult conteaza Barbosa pentru echipa noastra, mai ales in aceste conditii. Daca era ea aici alta era acum situatia de pe tabela. Oricum, am gresit mult in meciul cu Zalaul, dar ce este cel mai important e sa reusim sa le dam incredere fetelor care au ramas. Este extrem de important sa credem in acest lucru", a declarat antrenorul Herbert Muller pentru Mediafax, citat de prosport.ro.

In celalalt meci de marti din Liga nationala de handbal feminin, campioana Oltchim a invins pe Dunarea Braila, scor 42-27 (21-16). Maier, Vaschiuk si Stanca au fost cele mai bune marcatoare ale Oltchimului (cu cate sase reusite), urmate de Ardean-Elisei, Gatzel, Lecusanu (cate 4 goluri), Neagu, Puscasu, Shymkute (cate trei goluri) si Luca, Manea (fiecare cu cate doua reusite).

Programul celorlalte meciuri din Liga Nationala, etapa a sasea:

HCM Roman - HCM Baia Mare (28 octombrie, 16:30)

HCM Buzau - Rapid CFR Bucuresti (31 octombrie, 11:00)

Stiinta Bacau - Universitatea Jolidon Cluj (31 octombrie, 11:00)

Tomis Constanta - Universitatea Resita (31 octombrie, 11:00)

CSM Cetate Deva - HC Otelul Galati (31 octombrie, 17:00)