A obtinut cea mai buna clasare a unei echipe de club romanesti de handbal si acum tinteste spre finala Ligii Campionilor. Dupa semifinalele LC din editia 2008-2009, Oltchim Rm. Valcea paseste din nou in cea mai importanta competitie europeana. Sambata, valcencele lui Radu Voina se infrunta, in primul meci din Grupa C, cu SD Itxako Navarra, castigatoarea Cupei EHF, editia 2008-2009.

"Va fi un meci foarte important din mai multe motive: este primul, vom juca in Spania si grupa noastra este foarte echilibrata. Cu adversari ca Itxako, Zvezda si Gyor fiecare punct si probabil fiecare gol conteaza cand vrei sa te califici in fazele superioare. Itxako este o echipa foarte periculoasa. Comparand aceasta echipa cu celelalte din Liga Campionilor, Itxako are un stil diferit, unul foarte greu impotriva caruia sa joci. Dar pe de alta parte, si Itxako ar trebui sa fie ingrijorata. Cred ca Valcea are o echipa mult mai buna decat in sezonul trecut, cand am atins faza semifinalelor", a declarat antrenorul Radu Voina, potrivit eurohandball.com.

"Spania ne-a creat foarte multe probleme recent. Si nu numai noua: nu uitati ca a castigat medalia de argint la Europene. Dar victoria este singurul nostru scop. Dupa vom juca doua meciuri acasa si daca vom reusi sa scoatem maxim de puncte din aceste partide putem spune ca avem sanse mari sa trecem de faza grupelor", a adaugat Voina.

SD Itxako Navarra a castigat, in editia 2008-2009, trofeul Cupei EHF, invingand in finala pe HC Leipzig. Victimele jucatoarelor spaniole din semifinale au fost romancele de la Rulmetul Brasov, ibericele impunandu-se la doar un gol diferenta.

In editia trecuta de Liga Campionilor, Oltchim a avut un parcurs foarte bun, drumul valcencelor fiind oprit de castigatoarele competitiei, Viborg HK, in semifinale, scor general 49-55.

Partida dintre SD Itxako Navarra si Oltchim Rm. Valcea din Grupa C a Ligii Campionilor va incepe de la ora 20:00, in direct pe sport.ro.