Interimar dupa suspendarea lui Aihan Omer, Petru Ghervan a fost numit, luni, in functia de antrenor principal al echipei nationale de handbal masculin. Secund va fi in continuare Sorin Toacsen, Ghervan urmand a numi in zilele urmatoare un al doilea antrenor secund.

Ezitant in prima faza la propunerea preluarii functiei de antrenor principal cu acte in regula, Ghervan a acceptat in cele din urma responsabilitatea" “Am ezitat deoarece, fiind antrenor secund la vremea aceea faceam parte din alta structura. Acum este altceva, am suficiente parghii pentru a-mi putea desfasura activitatea. Ca secund nu-ti poti impune autoritatea la nivelul obiectivelor pe care le urmaresti. Pana la urma, nimeni nu poate refuza aceasta functie indiferent ce cariera are in spate”, a declarat Petru Ghervan, potrivit Gazeta de Suceava.

“Unul dintre obiective ar fi clarificarea raporturilor dintre sportivi, cluburi si Echipa Nationala. Totodata avem in vedere alinirea noastra ca joc la ceea ce este in handbalul european la ora aceasta. Practic, ar fi un joc asemanator cu cel al Universitatii Suceava, dar cu jucatori din Echipa Nationala, care au o valoare mult mai ridicata pe unele posturi”, a adaugat noul antrenor.

„Pana vineri trebui sa stabilim de comun acord durata contractului meu. In principiu as opta pentru un contract pe o durata de un an, cu drept de optiune pe inca un an, asta in functie de rezulatele pe care le va avea echipa nationala. Mi se pare normal ca in cazul in care nu vor fi rezultate sa las pe altcineva”, a mentionat Ghervan, potrivit suceavasport.ro.

In perioada de interimat, Ghervan a obtinut o victorie pe banca Romaniei, in amicalul cu Ungaria, sustinut pentru comemorarea lui Marian Cozma. Tricolorii au castigat partida cu 30-29.