Asesoft Ploiesti si-a aflat adversarii din Grupa E a FIBA Eurochallenge, a treia competitie continentala dupa Euroliga si Eurocup. Conform tragerii la sorti de la Barcelona, baschetbalistii ploiesteni se vor lupta pentru calificarea in optimile de finala cu Krasnoyarsk (Rusia), Liege (Belgia) si invinsa din meciul Bilbao (Spania) - Donetsk (Ucraina).

"Puteam sa nimerim si mai bine, consider ca avem o grupa puternica. Important este ca vom juca mai multe meciuri, fiind tur-retur si sper sa putem transfera jucatori care sa ne ajute sa profitam de sansa pe care o avem. Urmeaza sa decidem, si in functie de valoarea loturilor adversarelor, daca vom transfera si jucatori doar pentru cupele europene, pentru ca noul regulament intern nu ne permite mai mult de cinci straini pe foaia de joc. Cred ca a patra adversara a noastra va fi Donetk, pentru ca este peste Bilbao ca valoare, dar orice echipa ar fi ne va pune probleme" a declarat presedintele lui Asesoft, Alexandru Iacobescu, pentru site-ul oficial al clubului.

Primul meci va avea loc pe 24 noiembrie, in Rusia, cu Krasnoyarsk. Pe 1 decembrie, Asesoft va debuta pe teren propriu impotriva lui Liege. Pe 8 decembrie, CSU va intalni invinsa din dubla mansa Donetsk-Bilabao, iar pe 15 la Ploiesti vor veni rusii. Pe 5 ianuarie 2010 Asesoft se va deplasa in Belgia iar ultimul meci din cadrul grupei va avea loc in sala Olimpia, pe 12. Primele doua clasate ale Grupei E se vor califica in optimile de finala ale FIBA Eurochallenge.

Enisey Krsanoyarsk - a incheiat sezonul regulat al Superligii din Rusia pe locul al 8-lea, cu 8 victorii si 14 infrângeri. A fost eliminata din primul tur al playoff-ului de viitoarea campioana CSKA Moscova, cu scorul general de 2-0. In sezonul 2008/09, echipa a fost pregatita de lituanianul Algirdas Brazys.

Belgacom Liege - s-a clasat pe locul 5 in sezonul regulat al primei ligi din Belgia. A obtinut 15 victorii dintr-un total de 32 de partide disputate in faza regulata. A pierdut in primul tur al playoff-ului, scor general 2-1, in fata lui Antwerp. Croatul Dario Gregja a pregatit pe Liege in sezonul anterior.

Iurbentia Bilbao Basket - a ocupat locul 8 in clasamentul Ligii ACB la incheierea sezonului regulat. A parasit playoff-ul din primul tur, depasita fiind de TAU Ceramica cu scorul general de 2-0. A participat in EuroCup, unde s-a calificat pana in semifinale. Txus Vidorreta este antrenorul echipei basce.

BC Donetsk - s-a clasat pe locul 3 in sezonul regulat cu 19 victorii si 9 înfrangeri. S-a calificat in finala campionatului, pierduta cu scorul general de 3-0, in fata lui Azovmash Mariupol. Letonul Igor Miglinieks a condus echipa in sezonul 2008/09.