Lotul intinerit al lui Aihan Omer nu a izbutit sa obtina calificarea la Campionatul European de handbal masculin 2010 din Austria. Lipsa experientei, dar si jocul perfect al adversarilor sunt principalele "vinovate" ale rezultatului dureros de sambata dintre Romania si Polonia: 22-34. Nu putem spune ca diferenta de pe tabela reflecta valoarea celor doua loturi. Sa nu uitam ca la Buzau noi am castigat, a declarat stelistul Alin Sania.

Rudi Stanescu a fost unul dintre cei mai buni jucatori romani din partida de sambata. Paradele sale din primele zece minute ale partidei au impiedicat Polonia sa mareasca proportiile scorului. "Ne-am dorit mult calificarea, insa lipsa de experienta si-a spus cuvantul. Adversarii au inceput mai tare meciul si ne-au surprins. Nu putem spune ca este chiar un esec, ne-am daruit total in meciul cu Polonia, dar atat putem in momentul asta. Sa nu uitam ca Polonia a terminat pe locul 3 la ultima editie a Campionatului Mondial", a declarat portarul Romaniei, potrivit Newsin, citat de Realitatea.

Cu o medie de varsta de 23 de ani, lotul nationalei Romaniei nu a gasit solutii in fata adversarilor: "Polonia si-a luat toate masurile si s-a batut in adevaratul sens al cuvantului. Ne reprosam perioada de 10 minute in care nu am reusit sa marcam. Pacat ca diferenta a fost atat de mare pe tabela. E dureros ca nu ne-am calificat. Acum toata lumea arunca in noi. Prima oara sa vada ce lot a avut Romania, cu foarte multi tineri. Poate ar fi fost altfel daca avem lotul de la Mondiale, dar se vrea o schimbare de generatii, speram la rezultate mai bune in urmatoarea campanie", a mentionat Alin Sania.

"A fost un joc foarte greu pentru noi. Polonezii au pornit ca favoriti si au confirmat acest lucru pe parcursul meciului. Ne-am gandit ca putem produce surpriza, dar adversarii ne-au condus inca din primul minut. Avem foarte mult de lucru cu jucatorii nostri tineri pentru a putea atinge succesul international", a declarat la finalul partidei si antrenorul Aihan Omer, potrivit Wirtualna Polska.