Vesti bune pentru handbalistii lui HCM Constanta: echipa constanteana va evolua direct in grupele Ligii Campionilor dupa ce cinci echipe s-au retras. Campioana Romaniei trebuia sa dispute un turneu de calificare pentru a juca in grupe.

HCM Constanta isi va afla adverasarii din Liga la tragerea la sorti de pe 24 iunie, unde va fi repartizata in urna a cincea valorica.

"Am primit vestea acum o ora, iata ca dupa atatea vesti rele cu neomologarea salii, am primit si una buna. Suntem in primele 24 de echipe si este o premiera pentru handbalul romanesc. Am scapat de preliminarii si ma bucura foarte mult, pentru ca ma temeam. Am un singur regret, ca nu putem juca la Constanta si ca trebuie sa jucam la Buzau. Dar cum il stiu eu pe domnul Constantinescu (finantatorul echipei) sper sa gaseasca o solutie", a spus Nurhan Ali pentru Newsin, citat de gsp.ro.

Cele cinci echipe retrase din competitie sunt Banik Karvina (Cehia), Haukar (Islanda), Granitas Karys (Lituania), United HC Tongeren (Belgia) si Kaustik Volvograd (Rusia).