Un arbitru de rugby din Australia a fost pus la pamant de un suporter de 25 de ani, dupa ce a luat o serie de masuri impotriva echipei pe care tanarul o sustinea. Wests Tigers au pierdut pe teren propriu in fata celor de la Brisbane Broncos, scor 18-20, iar fluierul final i-a adus centralului un placaj ca la carte.

Oficialii clubului Wests Tigers cer interdictie pe viata pentru fanul atacator, dar si clubul ar putea avea probleme pentru ca securitatea stadionului nu si-a facut datoria si a permis fanului sa intre pe stadion. Suporterul a intrat pe teren cu 20 de secunde inainte de finalul meciului, dupa care si-a dat seama ca partida inca nu s-a incheiat, a asteptat fluierul final pe margine si apoi l-a atacat pe arbitru. Jared Maxwell a fost pus la pamant imediat ce a fluierat sfarsitul partidei.

"De fiecare data cand un fan intra pe teren e ingrijorator. Sunt destul de socat, dar din fericire nu m-a ranit. Vreau ca pedeapsa lui sa fie cat mai severa posibila. In 15 ani de cand arbitrez nu mi s-a mai intamplat vreodata asa ceva", a declarat arbitrul atacat.

Cu 15 minute inainte de final, arbitrul l-a eliminat pe capitanul celor de Wests, dupa care a dat cinci penalitati consecutive pentru oaspeti. Aceste decizii se pare ca l-au infuriat pe suporter care va fi acuzat de asalt si patrunderea pe un teren de joc fara a avea aprobare.

Coincidenta sau nu, directorul executiv al Australian Rugby Union a declarat in aceeasi zi ca oficialii se gandesc sa dea arbitrilor din Super 14 microfoane pentru a putea explica spectatorilor deciziile luate, asa cum se intampla si in fotbalul american.