Oltchim a primit la Valcea tricourile de campioana dupa ultimul meci al sezonului cu Otelul Galati, castigat de valcence cu 34-21. Odata cu incheierea sezonul 2008/09 de handbal feminin, a luat final si cariera de exceptie a Luminitei Hutupan-Dinu. Portarul lui Oltchim si al echipei nationale s-a retras oficial din activitate.

Echipa lui Radu Voina a cucerit al 15-lea titlu de campioana nationala. Antrenorul Oltchimului a rulat mai multe jucatoare pe tot parcursul partidei, dandu-le sansa tuturor fetelor aflate pe banca sa se bucure de aplauzele publicului de la Valcea, prezent sa sarbatoreasca alaturi de echipa inca un titlu de campioana.

La finalul partidei, toate jucatoarele Oltchimului, alaturi de Radu Voina, au incins o hora a bucuriei condusa de sarbatorita zilei, Lumininta Hutupan.

Oltchim va juca in grupele principale ale Ligii Campionilor, in timp ce Rulmentul Brasov trebuie sa treaca de grupele preliminarii pentru a participa in cea mai buna competitia a cluburilor din Europa.

Dunarea Braila, clasata pe locul 3 in campionat, va juca in Cupa Cupelor. HCM Baia-Mare si Otelul Galati vor evolua in Cupa EHF. Stiinta Bacau si Resita vor promova in Liga Nationala de handbal feminin.