Vestea ca 12 jucatori de la HC Csikszereda nu se vor prezenta la reunirea lotului national pentru CM din Polonia l-a luat prin surprindere pe selectionerul echipei nationale de hochei pe gheata, Tom Skinner. "Sunt dezamagit pentru neprezentarea jucatorilor pentru ca am lucrat la formarea acestei echipe din decembrie", a spus antrenorul canadian, care a facut deja o lista cu jucatorii care ii vor inlocui pe cei de la Csikszereda.

“Am lucrat la formarea lotului inca din luna decembrie, atunci cand eu am venit la Bucuresti si am pornit un program de la nivelul echipei Under 20. Am inceput de acolo pentru ca aceasta actiune facea parte dintr-un plan amplu de modificare a structurii echipei nationale de seniori.

Sunt dezamagit pentru neprezentarea jucatorilor la echipa, dar meseria mea este sa antrenez, indiferent de ceea ce am la dispozitie, si o voi face. Imi doresc si sper ca jucatorii pe care i-am avut in aceasta dimineata pe gheata sa profite de aceasta oportunitate care li s-a oferit si sa evolueze la cel mai bun nivel. Va fi greu de acum inainte, dar obiectivul fixat initial ramane acelasi", a spus Skinner pe site-ul oficial al Federatiei Romane de Hochei pe gheata.

Federatia de Hochei pe gheata a cerut pedepsirea celor 12 jucatori, dar si a conducatorilor cluburilor care le-au interzis sa se prezinte la lotul national. "Sunt evenimente fara precedent si astept sanctiuni fara precedent. Eu astept sanctiuni drastice din partea Comisiilor de Disciplina si a celei de Apel. Daca aceste decizii nu vor fi luate, atunci, mai mult ca sigur, voi discuta cu colegii mei in Biroul Federal masurile ce se impun in urma acestei situatii. Nu e o problema cine si de unde este, dar dupa 10-15 ani de munca serioasa la Miercurea Ciuc s-a ajuns la situatia in care din 22 de jucatori la lot, 20 sa fie din Ciuc. Este pacat sa se strice ceea ce s-a construit acolo. Sanctiuni nu vor fi doar la nivelul jucatorilor, ci si conducatorii vor fi pedepsiti, pentru ca s-a conditionat participarea”, a spus presedintele Federatiei, Tanczos Barna.

Selectionerul Romaniei a hotarat care vor fi jucatorii care vor veni in locul celor de la HC Csikszereda:

Sport Club Miercurea Ciuc: David Attila, Istrvan Sprencz, Gellert Ruzcuj, Antal Istvan jr.; Steaua Bucuresti: Istvan Cergo, Leonard Pascaru, Nicusor Lusneac;

NZ Stars: Csanad Fodor, Attila Imecs;

SCM Fenestela 68 Brasov: Attila Tanko

Cei zece hocheisti s-au alaturat deja celor convocati initial: Szabolcs Papp, Endre Kosa, Szabolcs Szocs, Ervin Moldovan, Levente Zsok, Robert Peter (SC Miercurea Ciuc), Catalin Geru, Mihai Georgescu (Steaua), Szabolcs Molnar, Csaba Nagy (Progym Gheorgheni), Tihamer Becze (NZ Stars).