12 jucatori de la HC Csikszereda au refuzat convocarea la echipa nationala, cu zece zile inaintea Mondialului din Polonia. Robert Fulop, Istvan Nagy, Jozsef Adorjan, Attila Goga, Botund Flinta, Ede Mihaly, Tivadar Petres, Arpad Mihaly, Zsombor Antal, Zsolt Molnar, Csanad Virag si Levente Lorinncz nu s-au prezentat la reunirea lotului national.

Presedintele Federatie de hochei pe gheata, Tanczos Barna, il acuza pe patronul clubului Csikszereda, Janos Kurko, de acest boicot. Potrivit lui Barna, patronul echipei de hochei nu le da voie jucatorilor sa vina la echipa nationala pana cand Federatia nu indeplineste anumite conditii impuse de Kurko. "Nu putem accepta conditiile aberante pe care le solicita domnul Kurko: incheierea de asigurari de tip NHL, la valoarea de piata a jucatorilor, pe care dansul o stabileste, si pe perioada in care jucatorii sunt la nationala, salariile sa fie suportate de federatie", a explicat Barna intr-un comunicat de presa de pe site-ul oficial al Federatiei.

"Gestul celor de la HC CsikSzereda este incalificabil. Nu au spus nimic si au actionat in ultima clipa, marsav folosind santajul ca arma de negociere.Voi propune Comisiei de Disciplina suspendari drastice pentru jucatori, dar si masuri impotriva clubului. Am vorbit atat cu domnul Kurko, cat si cu jucatorii. Mai mult de jumatate dintre ei ar veni, insa sunt sub amenintarea contractului cu clubul”, a adaugat presedintele Federatiei.

Echipa nationala de hochei pe gheata a Romaniei se afla in Grupa B la Campionatul Mondial Divizia I, care va avea loc in Torun, Polonia, intre 11-17 aprilie. Romania va incepe competitia pe 12 aprilie impotriva Italiei.