Ocskay Gabor Jr, unul dintre cei mai buni jucatori de hochei din Ungaria, a decedat, marti seara, la numai 34 de ani, dupa ce a suferit un infarct, informeaza eurohockey.net.

De-a lungul unei cariere impresionante, Gabor Jr a evoluat in peste 500 de meciuri pentru Szekesfehervar Alba Volan (cu care a cucerit mai multe titluri de campion), in timp ce pentru nationala Ungariei a reusit 350 de goluri.

A fost ales cel mai bun jucator al Ungariei in anii 1994, 1995 si 2006. In anul 2004 a fost diagnosticat cu unele probleme la inima, dar si-a continuat cariera fara probleme de sanatate semnificative.

"Vorbeam des cu el la telefon in legatura cu orice subiect. L-am sunat tocmai marti, pentru a-i ura la multi ani cu ocazia zilei numelui. Nu mi-a raspuns, iar atunci i-am trimis un sms. Este ingrozitor ceea ce s-a intamplat, nu am cuvinte! El mi s-a mai plans de-a lungul sezonului ca se simte obosit, dar la noi hocheistii acesta este un lucru normal", a declarat Balazs Kangyal, capitanul echipei nationale a Ungariei.