Acuzatie soc a arbitrilor danezi Martin Gjeding si Mads Hansen! Potrivit cotidianului Jyllands-Posten, cei doi au spus, intr-un raport inaintat la Federatia Europeana de Handbal (EHF) ca un oficial roman le-a oferit 60.000 de euro pentru a ajuta echipa nationala de handbal masculin in returul cu Muntenegru din play-off-ul CM din 2009.

EHF nu a luat nicio masura! Oficialii forului european au decis ca nu vor lua in considerare acuzatiile arbitrilor danezi pentru ca acestia au refuzat tentativa de mituire.

Cristian Gatu a fost luat prin surprindere de aceste acuzatii: "Nu stiu nimic despre aceasta problema. Nu inteleg de ce dupa un an apare asa ceva in conditiile in care EHF-ul nu ne-a contactat in legatura cu aceasta problema. Daca exista un raport, in mod sigur EHF-ul ne trimitea ceva oficial si ne intreba ce se intampla. Eu nu am treaba cu arbitrii, daca bagi mingea in poarta, nu are cine sa o mai scoata"(newsin).

Romania a jucat impotriva nationalei Muntenegrului, in iunie 2008, pentru un loc la Campionatul Mondial din 2009. Nationala lui Omer a invins atat in tur cat si in retur echipa muntenegreana, calificandu-se astfel la turneul final.