Imediat dupa victoria de la Byasen, din meciul-tur al sferturilor Cupei EHF, jucatoarele de la Rulmentul au anuntat ca nu vor intra pe teren in meciul cu Braila de miercuri daca nu vor primi macar o parte din bani. "Pana acum, situatia este neschimbata", a recunoscut Herbert Muller pentru Hotnews, antrenorul Rulmentului adaugand ca "este adevarat, fetele nu vor intra cu Braila si nici cu Byasen".

- Domnule Muller, care este situatia la echipa dupa victoria cu Byasen?

- Nu ne-a fost usor deloc sa castigam acolo. Fetele s-au motivat exemplar, mai ales ca plecarea Cristenei Neagu poate destabiliza orice echipa. Totusi, am avut o evolutie super!

- Cum a fost posibila o asemenea evolutie cand fetele nu si-au mai primit salariile de 6 luni?

- Saptamana trecuta, noi ne-am strans in vestiar si am stabilit care va fi drumul nostru de acum incolo. Am stabilit ca vom uita de situatia neplacuta si ca vom da totul pe teren. Noi ne-am indeplinit promisiunea, dar acum este randul celor din conducere sa se tina de promisiuni.

-Fetele au spus ca nu vor intra pe teren cu Braila, miercuri in campionat, dar nici in meciul-retur cu Byasen. E adevarat?

- Da, din pacate, jucatoarele nu vor intra pe teren. Eu nu vreau sa cred ca o sa ajungem la asa ceva. Sper ca domnul Florescu sa rezolve problema pentru ca ar fi mare pacat.

- Un salariu ar fi de ajuns sa se mai linisteasca spiritele la vestiar?

- Asta ar fi un lucru bun. Nimeni nu se asteapta sa primim toti banii odata, dar trebuie sa existe un semn ca se schimba ceva.

- Dumneavoastra sunteti cu salariul la zi?

- Eu sunt in aceeasi barca cu fetele!

Herbert Muller si-a descretit fruntea cand a venit vorba de performantele echipelor romanesti in Europa. Mai mult, antrenorul Rulmentului a tinut sa aplaude calificarea rivalelor de la Oltchim.

- Ar fi pacat, acum cand handbalul feminin este pe val in Europa, ca Rulmentul sa cada (ma intrerupe)...

- Pai care ar mai fi scopul campionatului national daca Valcea ar bate tot de la inceput pana la sfarsit fara sa mai aiba concurenta? Ma bucur enorm pentru calificarea Oltchimului in semifinale. Super fain! Le-am tinut pumnii. Daca o echipa romaneasca joaca intr-o astfel de competitie normal ca noi tinem cu ea, doar sustinem strainii.

- In urma cu un an, un derby Rulmentul - Oltchim nu se incheia deloc cu declaratii sportive, nici de o parte nici de cealalta!

- E normal sa fie rivalitate, dar eu imi doresc o rivalitate sanatoasa! Eu vreau sa bat de fiecare data Oltchimul in campionat, dar cand joaca in Europa sunt trup si suflet pentru romani, mai ales ca eu cunosc si multe jucatoare de la Valcea.