Arbitrii germani care au condus finala din 2006 a Cupei Cupelor la handbal masculin, disputata intre Chekhovskie Medvedi si BM Valladolid, sunt suspectati ca au luat mita 50.000 de dolari din partea clubului rus. Medvedi a castigat atunci finala la o distanta de opt goluri, exact atat cat aveau nevoie deoarece in tur spaniolii s-au impus cu 36 la 29. Cei doi arbitri nu au spus in acel moment nimic Federatiei Germane de Handbal, iar suspiciunea de luare de mita a iesit la lumina in aceasta saptamana, fiind publicata in editia on-line a Der Spiegel.

BM Valladolid a castigat pe teren propriu partida cu rusii, scor 36-29. Dar, in retur, Chekhovskie Medvedi s-a impus cu 32 la 24. A doua zi dupa finala de la Moscova, asupra celor doi arbitri, Bernd Ullrich si Frank Lemme au fost gasiti 50.000 de dolari in numerar ascunsi intr-o punga de plastic. Banii au fost confiscati de catre agentii de paza ai aeroportului. A urmat un interogatoriu, cei doi germani au fost obligati sa semneze un document prin care renuntau sa declare suma, dupa care au fost lasati sa-si continue calatoria.

Dezvaluirile publicatiei germane sunt intarite de declaratia unui inalt functionar din Federatia rusa care a confirmat ca ambii au primit bani de la clubul rus. Arbitrii au declarat ca sunt victimele unui complot si ca nu au habar de modul in care au ajuns in bagajele lor acei bani.

Ullrich si Lemme trebuiau sa arbitreze, in acest sfarsit de saptamana, partida din liga nationala de handbal masculin dintre HSV Hamburg şi THW Kiel. Ei au fost inlocuiti imediat de Lars Geipel si Marcus Helbig. Directorul managerial al Handbal-Bundesliga a declarat ca acest lucru "este pur si simplu o masura de precautie".