Anastasia Pidpalova este noua senzatie a Oltchimului, un pariu al sefilor de la Valcea pentru acest sezon de Liga Campionilor. "Nasti", asa cum o striga Radu Voina pe uriasa de aproape 2 metri, s-a adaptat foarte repede in Romania, mai ales ca este insotita de sotul ei, dar si de fetita sa de doi ani si trei luni.

Anastasia te frapeaza, prima oara cand o vezi, prin statura impunatoare, dar, de indata ce treci peste cei 192 de centimetri dai de o fata extrem de amabila, normala si simpatica. A venit de mai putin de doua luni la Oltchim, dar ucraineanca face deja progrese la limba romana: "cu romana ma mai ajuta fetele si, cand avem timp, eu si Regina (cealalta ucraineanca venita la Oltchim) luam lectii de la un profesor roman si mai exersam si pe calculator, avem un program dupa care invatam cuvinte". Cat de silitoare a fost eleva Anastasia pana acum? "Uite stiu sa zic: mergem la plimbare, mic-dejun, pranz, apa, minge, pasa, cartof, usturoi, morcov etc etc". M-a convins, stie destule!

"Sunt fericita aici. Ma inteleg foarte bine cu toata lumea de la Valcea. Imi place in Romania si la Valcea. Aici sunt peisaje superbe, aer curat fata de Ucraina, unde poluarea era la ea acasa", se stramba putin si continua "acolo unde am jucat, era o zona puternic industrializata".

Pidpalova a venit din Ucraina, de la echipa Motor Zaporozhye, la Oltchim cu un singur gand: "vreau sa ajut pe Oltchim sa ajunga cat mai sus in Liga Campionilor. Cand am venit aici, am fost constienta ca fac un pas mare in cariera mea pentru ca Oltchim e una dintre cele mai bune echipe din lume". Jucatoarea de 27 de ani a recunoscut ca, in Ucraina, handbalul feminin este la un nivel mult mai slab decat cel din Romania. "Ca nivel de pregatire, echipele din tara mea nu se compara cu ce am gasit aici, in campionatul vostru".

Anastasia Pidpalova are 27 de ani, 1,92 metri si este componenta de baza a nationalei Ucrainei. Pidpalova a semnat cu Oltchim un contract valabil pana pe 30 iunie 2011.