Care este secretul jucatoarelor de la Oltchim, campioana Romaniei la handbal feminin? De ce sunt atat de iubite la Valcea, chiar si dupa ce pierd? Ce a schimbat Radu Voina de cand s-a dus la Oltchim de fetele sunt foarte aproape de o calificare istorica in semifinalele Ligii Campionilor? Raspunsul il afli foarte usor daca ai ocazia sa le vezi intr-o zi, fara meci, la antrenamente: buna dispozitia, micile discutii ca intre fete despre haine si coafor, de exemplu, indicatiile date de Voina cu zambetul pe buze si foarte multa transpiratie in aproape doua ore de antrenament! Toate acestea sunt doar o parte din secretul fetelor de la Oltchim, care vor juca duminica (ora 19:00, direct Sport.ro), acasa la Valcea, impotriva celor de la Budcnost pentru un loc in primele patru echipe din lume.

Miercuri, 11:05: In "Sala Traian" sunt doar Radu Voina si antrenorul secund al Oltchimului, Aurelian Rosca. Peste cateva minute isi face aparitia in sala un batranel, care abia urca scarile sa ajunga sus in tribuna. "E tot timpul prezent la antrenamente", zice Voina, fara sa para cumva deranjat de aparitia tacuta a celui mai perseverent suporter al Oltchimului. Se aprind luminile in sala si Voina se uita la ceas. 11:15 ora la care trebuie sa inceapa antrenamentul. "Buna dimineata", Steluta Luca apare prima de la vestiare intr-un tricou verde, cu numele ei scris pe spate. Pe rand, isi fac aparitia si celelalte jucatoare in frunte cu Luminita Hutupan-Dinu. Toate il saluta cu foarte mult respect pe Voina si incep sa se pregateasca pentru antrenament. Hutupan are grija de nou-venitele Cristina Neagu si Patricia Vizitiu, cele doua fiind nedespartite cat timp a durat pregatirea.

Rasete din coltul unde se afla Hutupan! "Hai mai cu viata, mai cu viata", le indeamna Lumi pe colegele sale din poarta. Tot langa ea sta si Neagu, foarte atenta la tot ce zice Voina. Fetele termina cu incalzirea, pe care unguroaica Rita Borbas a luat-o foarte in serios. Radu Voina le da niste sfaturi tactice - uriasa Pidpalova incerca sa priceapa ce zice antrenorul - apoi fiecare isi ia cate o minge si incep sa le bombardeze pe Hutupan si pe Tolnai de la 9 metri si de pe linia semicercului. "Dati numai in colturi", le striga Voina. Fetele incep sa combine trei cate trei, pasele sunt rapide si precise, Voina aproba din priviri, Oana Manea primeste mingea pe semicerc si arunca fix in portar. "Nu-i nimic, Oana. Fii mai atenta!", o incurajeaza parinteste Voina. De altfel, Radu Voina le striga pe toate pe numele mic, chiar si pe ucraineanca Pidpalova careia ii spune "Nasti" (de la Anastasia).

Nu se vorbeste prea mult, fiecare stie ce are de facut, pana si Cristina Neagu, care pare ca s-a integrat perfect in schemele de joc lucrate pana sa vina ea. Voina e permanent printre ele, fara sa se faca remarcat in vreun fel. Tot el bate din palme: "Gata, gata. Mergeti acasa si mancati, odihniti-va. Ne vedem diseara". Jucatoarele se aduna in jurul lui, mai povestesc, apoi fiecare pleaca spre vestiare. Tot Radu Voina si secundul Rosca raman pana se sting luminile!

O zi la antrenament cu jucatoarele de la Oltchim