"Vine un moment in viata cand trebuie sa iei o pauza", declara Marit Breivik la finalul lunii ianuarie, iar antrenoarea de succes a Norvegiei si-a luat ramas bun de la echipa nationala de 8 martie, la finalul meciului amical cu Franta.

Marit Breivik a antrenat echipa nationala de handbal feminin a Norvegiei in ultimii 15 ani, obtinand rezultate remarcabile. Cu ea pe banca, Norvegia a cucerit 13 medalii, din care sase de aur, la Campionatele Mondiale, Campionatele Europene si Jocurile Olimpice. Cel mai recent succes al lui Breivik este cel de la Europeanul din 2008, cand Norvegia a facut senzatie in Macedonia.

Planurile de viitor ale celebrei antrenoare se invart tot in jurul handbalului - Breivik e gata sa renunte la antrenorat pentru a deveni membru in consiliul Federatiei Internationale de Handbal (IHF). "Motivatia pentru care as candida in acest post este aceea ca vreau sa ajut handbalul sa devina un sport mondial, nu numai european, cum este acum. Eu am fost impotriva acestui sistem invechit inca de la inceput. Imi doresc sa schimb ceva, dar nu stiu cat pot fi de influenta", a spus norvegianca pentru Tv 2. In plus, presedintele IHF Hassan Moustafa este incantat de ideea ca Marit Breivik ar putea face parte din echipa sa.